PNL îl cheamă pe raport pe Ciucă pentru a explica bugetul pe 2022. Cîţu: Dacă mărim investiţiile la rectificare, să creştem pensiile şi salariile tot atunci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că premierul Nicolae Ciucă trebuie să vină în partid pentru explica bugetul pe 2022, în condiţiile în care nu are loc alocarea a 7% din PIB la investiţii. Liderul liberal i-a dat o replică şi lui Marcel Ciolacu, după ce social-democratul a spus că Guvernul ar putea da 7% la investiţii la rectificare. Cîţu a plusat şi a zis că ar merge ca salariile şi pensiile să fie crescute tot la rectificare.

„I-am spus că am făcut compromis să facem guvernarecu PSD. Acum nu ştiu dacă se mai poate face ceva. Eu trag un semnal de alarmă, că atunci când ai impact la pachetul social de 13,5 miliarde de lei şi nu faci investiţii, e o problemă.  Va trebui să vină să explice bugetul după ce se întoarce de la bruxelles. Dar vom avea o discuţie în PNL”, a declarat Florin Cîţu, întrebat de forma actuală a proiectului de buget.  

Liderul PNL a subliniat că cifra de 7% a fost asumată prin programul de guvernare.„Nu e un moft această cifră de 7%. A fost negociată şi sunt necesare aceste investiţii. Fără aceste investiţii nu va fi sustenabil pe termen lung”, a completat Cîţu, care a precizat că mai trebuiau 3 miliarde la investiţii.

„Am avut o singură condiţie, să fie respectat programul de guvernare şi pe investiţii, la fel cum a fost entru pensii şi salarii”, a punctat liderul PNL, care a avut şi o replică ironică pentru Marcel Ciolacu, după ce acesta a firmat că ar putea să se ajungă la 7% din PIB la investiţii după rectificarea bugetară. „Atunci creştem pensiile şi salariile la rectificare”, a subliniat preledintele liberal.

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu a subliniat că proiectul de buget nu ar putea fi aprobat de Guvern până nu există avizul CSAT, iar până în prezent nu e anunţată nicio şedinţă a acestei structuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite