Parlamentarii UDMR vor suplimentarea bugetului de la Ministerul Culturii cu bani de la Preşedinţie, CCR şi ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii UDMR vor suplimentarea bugetului de la Ministerul Culturii FOTO Mediafax
Parlamentarii UDMR vor suplimentarea bugetului de la Ministerul Culturii FOTO Mediafax

Senatorii Comisiilor de Cultură ale celor două Camere din Parlament au votat, în unanimitate, creşterea sumelor alocate Ministerului Culturii prin reducerea fondurilor de la Administraţia Prezidenţială, Agenţia Naţională de Integritate şi Curtea Constituţională.

Amendamentul la Legea bugetului de stat pe 2014 a fost votat în unanimitate de membrii Comisiilor de Cultură reunite şi prevede creşterea sumelor alocate la Ministerul Culturii cu 2.850.000 lei pentru consolidarea şi restaurarea monumentelor istorice.

În textul motivaţiei, parlamentarii UDMR care au iniţiat amendamentul au subliniat că restaurarea monumentelor istorice „trebuie să constituie o prioritate naţională, nu numai la nivel declarativ“.

În ce priveşte sursele de finanţare, ar urma să fie reduse bugetele Administraţiei Prezidenţiale (cu 300.000 lei), Curţii Constituţionale (cu 50.000 lei), Consiliului Naţional al Audiovizualului (cu 100.000 lei), Ministerului Finanţelor (cu 26.000 lei) şi Agenţiei Naţionale de Integritate (cu 2.140.000 lei).

Potrivit senatorului Sorin Roşca Stănescu, acesta a fost „cel mai important şi, în acelaşi timp, cel mai spectaculos amendament“ şi a fost adoptat în unanimitate de membrii Comisiilor de Cultură reunite.

Materiale pe aceeaşi temă:

UPDATE Dezbatere buget 2014: Claudiu Săftoiu vrea mai mulţi bani de la bugetul de stat pentru redeschiderea emisiei TVR în Republica Moldova  Comisiile reunite de buget au reluat joi dezbaterea privind proiectul de buget pe anul 2014.  Prima şedinţă a parlamentarilor a început într-o atmosferă încordată.  Parlamnetarii PDL şi cei ai USL au avut mai multe replici suburbane.

UPDATE Cum dezbat parlamentarii bugetul pe 2014. „Aoleu, ce prost eşti” vs. „Eşti penibilă”  Comisiile reunite de buget au început miercuri dezbaterea privind proiectul de buget pe anul 2014. Prima şedinţă a parlamentarilor a început într-o atmosferă încordată. Miniştrii care au elaborat bugetul, Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea, au plecat de la dezbateri motivând că trebuie să ia cina cu premierul Chinei. Apoi, la reluarea discuţiilor, parlamnetarii PDL şi cei ai USL au avut mai multe replici suburbane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite