Orban, despre viitorul guvernării: Nu sunt o cucuvea care să locuiască la Cotroceni şi care să poată să intuiască gândurile preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban continua lupta din interiorul PNL. FOTO Mediafax
Ludovic Orban continua lupta din interiorul PNL. FOTO Mediafax

Ludovic Orban a declarat joi la Parlament că Florin Cîţu este doar un pion care poate fi sacrificat de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a precizat că PSD l-a preferat pe Cîţu preşedinte PNL pentru că ştie „că le va fi uşor să treacă cu tancul” peste actualul premier.

„Florin Cîţu este un pion care poate fi sacrificat oricând. Refolosit în alte scopuri. Dacă îşi dă demisia nu va mai fi el interimar pe toată perioada investirii Guvernului, ceea ce mă îndoiesc. Domnul Cîţu ţine foarte mult la funcţie. Trebuia să îşi dea demisia în momentul în care USR-PLUS a decis să se retragă din coaliţie şi a spus clar că nu va mai veni în coaliţie cât va fi Cîţu premier. Asta înseamnă să fii om de stat şi să pui interesul României înaintea interesului personal. Inclusiv jocul PSD-ului a fost un joc prin care l-a ajutat pe Cîţu să fie preşedinte PNL pentru că le este foarte uşor să treacă cu tancul peste Cîţu”, a spus Orban.

Întrebat despre opţiunile preşedintelui, Ludovic Orban a precizat: „Nu sunt o cucuvea care să locuiască la Cotroceni şi care să poată să intuiască gândurile preşedintelui”.

Fostul preşedinte al PNL a subliniat că prin deciziile luate împotriva USR PLUS guvernarea a fost „aruncată în aer”. De altfel, marţi ar urma să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Aritmetica parlamentară arată că, dacă nu sunt suprize, Cabinetul Cîţu va fi demis în urma unui vot covârşitor pentru îndepărtarea sa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite