Orban, despre redeschiderea bisericilor: „PSD-iştii au devenit foarte credincioşi, vor asculta de cele 10 Porunci, să nu furi să nu minţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seară, că decizia privind redeschiderea bisericilor trebuie luată cu precauţie şi doar în momentul în care avansul epidemiei este la minim. El a precizat că preoţii nu pot purta măşti în biserică, iar forţele de ordine nu pot monitoriza respectarea distanţei sociale în lăcaşele de cult.

„Am discutat cu Patriarhul şi cu alţi lideri religioşi. Vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar decizia trebuie luată cu precauţie maximă şi când extinderea virusului e la minim. La biserică e spaţiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poţi să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanţarea fizică. Aici e şi o chestie de autoreglementare a Bisericii.”, a spus premierul, la B1 TV.

Ludovic Orban a declarat că are încredere în biserici că au putere de organizare împotriva răspândirii virusului, dar a precizat că există totuşi riscuri.

„Preoţii nu pot oficia slujba cu masca pe figură. Nici cei din cor nu pot cânta cu masca pe figură. Dacă unul e bolnav, poate răspândi virusul. Trebuie să existe o distanţare fizică de minimum 1,5 metri.”, a mai spus liderul Executivului.

Premierul a profitat de ocazie pentru a ironiza PSD, care s-a pronunţat pentru redeschiderea bisericilor: „PSD-iştii au devenit foarte credincioşi, vor asculta de cele 10 Porunci, să nu furi să nu minţi. Să fim serioşi, o fac din demagogie politică, pentru a câştiga capital electoral”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite