Orban: Bucureşteanul care a pus panouri solare pe bloc s-a lovit de birocraţie, parcagii cer taxă de protecţie. Capitala, departe de o administraţie inteligentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la TNL TECH HUB - Smart Administration, că „Bucureştiul este foarte departe de ceea ce înseamnă o administraţie inteligentă, în serviciul cetăţeanului".

La finalul evenimentului, tinerii liberali au adoptat o rezoluţie în care arată, printre altele, că toate primăriile trebuie să poată încasa taxe şi impozite atât prin plata cu cardul, cât şi prin sistemul de online banking, că acestea trebuie să colaboreze cu toate structurile asociative active, să fie prezente în mediul online şi să asigure, în timpul programului de lucru, o interacţiune efectivă cu cetăţenii, dar şi să organizeze dezbateri publice privind introducerea votului electronic, la toate tipurile de alegeri.

"Eu, aici, nu prea am ce să vă vorbesc despre «Smart Administration» pentru că, deocamdată, suntem în opoziţie în Bucureşti şi nu putem decât să constatăm că Bucureştiul este foarte departe de ceea ce înseamnă o administraţie inteligentă, o administraţie în serviciul cetăţeanului, o administraţie care să funcţioneze pentru a asigura servicii de calitate şi servicii inovative la toate problemele cu care se confruntă cetăţenii din Bucureşti", a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, la a doua ediţie a TNL TECH HUB - Smart Administration.

Semaforizarea inteligentă raşchetată

El s-a referit la sistemul de parcări, cu "parcagii care iau banii de la oameni şi dau nişte chitanţe", în timp ce în afara timpului de lucru "sunt alţi parcagii care cer taxă de protecţie, că dacă nu-i plăteşti taxă, îţi zgârie maşina cu cheia".

"Apropo de trafic, ştiţi că s-au investit vreo 28 de milioane de euro pentru a asigura, în interiorul inelului circular, o semaforizare inteligentă, adică o durată variabilă a culorii verde şi culorii roşu pe diferitele axe din intersecţii, iar comandarea culorii să se facă în funcţie de numărul de maşini, ca să vă spun simplu, care intră în intersecţii pe axele de intrare în intersecţii. Trebuie să ştiţi că acest sistem nu funcţionează. S-au investit 28 de milioane de euro şi nu funcţionează pentru că nu există un contract adecvat de mentenanţă şi toţi senzorii care trebuie să recepţioneze informaţiile pe distanţele stabilite de la intersecţie, fie că sunt senzori în asfalt şi au fost raşchetaţi la diferitele operaţiuni de întreţinere, fie că sunt senzori supraterani care sunt legaţi prin fire, cabluri care au fost tăiate şi aceştia nu mai furnizează informaţii către centrul de comandă astfel încât să se poată dicta culoarea verde şi roşie la semafor în mod optim", a susţinut Orban.

Blocul cu panouri solare

Liderul PNL Ludovic Orban a vorbit despre situaţia în care a ajuns un bucureştean care a vrut să instaleze panouri solare pe bloc, lovindu-se de birocraţie. 

"Atunci când apar iniţiative private, care vor să aplice idei, se izbesc ca de un zid de obtuzitatea şi de înapoierea celor din administraţia Bucureştiului. Am să vă dau doar un singur exemplu, există un bloc în Bucureşti, care a reuşit să îşi monteze panouri solare. Este un bloc pe Calea Victoriei, unde este un preşedinte de Asociaţie de Proprietari foarte întreprinzător. Ca să reuşească, în schimb, să facă lucrul acesta nu a avut nicio problemă legată de finanţare sau de alte lucruri. Cele mai mari probleme au fost să obţină semnăturile, avizele de la Primărie pe care, până la urmă, le-a obţinut cu o mare presiune publică pentru că, probabil, dacă nu exista o presiune publică niciodată nu ar fi ajuns să folosească această soluţie, care este o soluţie simplă", a declarat liderul PNL.

Lipsa pistelor de biciclete

Potrivit acestuia, în Capitală este "cel mai înapoiat sistem de furnizare a energiei termice care cred că există în Europa", iar pistele pentru biciclete lipsesc, deşi s-au dat vouchere pentru a fi cumpărare biciclete. "Firea a dat vouchere pentru biciclete, să îşi ia lumea biciclete. Singura întrebare pe care mi-am pus-o, ce să facă cu bicicletele respective pentru că nu a construit nici măcar un metru liniar de pistă pentru biciclete", a spus Orban

Orban i-a îndemnat pe tinerii liberali să nu fie modeşti, să se implice, să se înscrie în cursele de desemnare pentru funcţiile de primar, pentru funcţii de consilieri municipali, consilieri judeţeni.

"Să bateţi cu pumnul în masă, evident, aceste funcţii putând fi obţinute în măsura în care aveţi proiecte serioase, reuşiţi să obţineţi sprijinul personal pentru candidatură, în special din partea cetăţenilor pentru că fiţi convinşi că niciodată seniorii nu o să vă primească cu braţele deschise şi nu o să vă ofere locurile pe lista de candidaţi aşa uşor", a încheiat Orban.

Cea de-a doua ediţie a TNL TECH HUB - Smart Administration a avut loc, sâmbătă, la sediul central al PNL, la eveniment participând peste 150 de membri ai Tineretului Naţional Liberal din toată ţara: consilieri locali, judeţeni sau primari.

Concret, tinerii liberali aflaţi în funcţii de consilieri locali şi judeţeni, respectiv primari şi viceprimari, dar şi viitorii candidaţi pentru diferite funcţii publice la nivel local, au următoarele solicitări: 1. Toate primăriile din România trebuie să poată încasa taxe şi impozite atât prin plata cu cardul, cât şi prin sistemul de Online Banking. 2. Toate instituţiile locale trebuie să identifice structurile asociative active pe raza lor teritorială şi să iniţieze conversaţii cu acestea, pentru a explora oportunităţi de cooperare şi sprijin reciproc. 3. Toate instituţiile publice locale trebuie să fie prezente în mediul online, şi să asigure, în timpul programului de lucru, o interacţiune efectivă cu cetăţenii care au diverse solicitări. 4.  Toate administraţiile locale trebuie să organizeze dezbateri publice privind introducerea votului electronic, la toate tipurile de alegeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite