Oprea: Cota unică nu se aplică în ţările de provenienţă a investitorilor care o susţin în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Stefan Radu Oprea
FOTO Facebook Stefan Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a criticat scrisoarea transmisă de mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, care susţin cota unică privind impozitarea, întrebând de ce în alte state de unde provin investitorii străini care susţin această cotă unică este aplicat impozitul progresiv.

„Mediul de afaceri, în special investitorii străini din România, susţin cota unică printr-o scrisoare semnată de asociaţii prestigioase. Curios din fire, am constatat că în niciuna din ţările de provenienţă a investitorilor nu se aplică cota unică”, a scris purtătorul de cuvânt al PSD pe Facebook. 

Radu Oprea a explicat că, atunci, îşi pune „căteva întrebări de bun simţ”. De ce ce se aplică impozitarea progresivă şi nu cota unică în aceste state, se întreabă purtătorul de cuvânt. 

Oprea a continuiat argumentând că, „dacă avantajele cotei unice sunt atât de mari precum cele descrise în scrisoare, de ce sunt egoişti cu proprii cetăţeni şi nu insistă pe lângă propriile guverne să aplice cota unică? Sau echitatea socială, solidaritatea sunt valori importante în societăţile de unde provin investitorii străini?”. 

„Da, economia românească are foarte mare nevoie de investiţii străine, mai ales de cele orientate către export, dar ele trebuie să contribuie echitabil la dezvoltarea unei economii de piaţă competitive”, a mai scris Oprea. 

Mesajul purtătorului de cuvânt vine în contextul în care principalele organizaţii ale mediului de afaceri au făcut mai multe recomandări privind măsurile fiscale, printre care şi menţinerea cotei unice, creşterea colectării taxelor şi reducerea evaziunii fiscale prin sancţiuni mai aspre şi reaşezarea sistemului fiscal pentru stimularea muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite