Noile modificări la interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat

0
Publicat:

Liderii Coaliției s-au întâlnit pentru a stabili categoriile cărora li se va interzice cumulul pensie- salariul de la stat. Potrivit surselor „Adevărul”, este încă neclar dacă vor fi trecuți la interdicție și foștii militari și polițiști.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Mai exact, nu este clar dacă la pensiile date în urma unor legi speciale se aplică interdicția cumulării pensiei, partea care nu ține de contributivitate, cu salariul. 

Subiectul a fost abordat în cadrul unei discuții între premierul României și președintele PSD, la Palatul Victoriei. Cei doi oficiali au discutat pe tema măsurilor finale care ar trebui incluse în ordonanța privind reducerea cheltuielilor statului, potrivit surselor „Adevărul”.

Potrivit informațiilor „Adevărul” din Coaliție, prima temă este legată de reducerea cheltuielilor bugetare, adică dacă vor stabili din start că anumite categorii socio-profesionale vor fi exceptate de la înghețarea angajărilor, cum ar fi zona de apărare și ordine publică sau din educație. Mai ales în ceea ce privește educația, un argument este că oricum în vară și în toamnă trebuie să aibă loc concursurile clasice pentru titularizare, dar și pentru locurile de suplinitor. 

O variantă pe masa liderilor este ca înghețarea să aibă loc, dar fiind pusă mențiunea că prin memorandumuri guvernamentale anumite ministere pot organiza concursurile pentru locurile vacante. 

De asememena, trebuie stabilit dacă e păstrată prima formă a interzicerii cumulării pensiei cu salariul de la stat. La discuțiile de la Palatul Victoria nu participă Kelemen Hunor, însă e posibil să apară mai târziu. În ultimele zile, liderul UDMR, care este și vicepremier, a bătut obrazul liberalilor pentru modul cum s-au comportant la împărțirea funcțiilor la ANRE. 

O altă temă discutată de cei doi lideri ar fi cea legată de legile Educației, în condițiile în care sunt în dezbatere la Comisia de învățământ din Camera Deputaților și sunt așteptate clarificări de deputații de acolo ca să știe ce inclus și ce nu, mai ales în ceea ce privește amendamentele pe zona de religie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite