Noi promisiuni privind kilometrii de autostradă. Ciolacu vorbește de finalizarea a încă 250 de km în 2024

0
Publicat:

Premierul României a declarat, luni, că speră să fie finalizați în anul 2024 încă 250 de kilometri de austostradă, fiind încrezător că în următorii 5-7 ani să se ajungă la circa 1.000 de kilometri dați în folosință.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Creşterea economică a României pe primul trimestru, mică cât a fost: 0,1%, a fost pe investiţii. Şi avem investiţii în transporturi, unde trebuie să recunoaştem că s-au deblocat marile şantiere în ultima perioadă, în ultimii doi ani de zile, şi s-a intrat într-un ritm, avem în sfârşit prima mie de kilometri şi până la sfârşitul anului viitor există o perspectivă clară de încă 250 de kilometri, asta vorbim numai de rutier. În viitorii 5 - 7 ani, categoric, trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri", a declarat Marcel Ciolacu, la conferinţa de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului".

Premierul a făcut referire şi la Metrorex. „În sfârşit, schimbăm garniturile de la Metrorex. Asta înseamnă PNRR şi asta înseamnă un plan bine stabilit", a spus premierul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Buzău, că „în câteva zile” ar urma să fie dat în folosinţă lotul doi al Centurii de Nord a Capitalei - Autostrada A0.

Marile proiecte

Premierul a mai spus că „avem investiţiile din sănătate, marile promisiuni ale politicienilor, cu spitale regionale, spitale focalizate pe arşi, care în sfârşit au intrat în linie dreaptă şi cu investiţiile venite complementar cu PNRR de la BEI, unde nu se obţin finanţări decât dacă ai un plan bine stabilit şi investiţiile majore atât în învăţământul clasic şi mai ales în învăţământul dual, centrele care s-au dezvoltat în primul rând în zona Ardealului”.

Este pentru prima oară când odată cu finalizarea şi a autostrăzii Moldovei deja avem centre pentru învăţământ dual în zona Moldovei de unde am avut cea mai mare migraţie de români şi de forţă de muncă de plus valoare către restul Europei”, a mai spus el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite