Ciucă condamnă racolarea primarilor de către PSD: E inacceptabil, nu așa se lucrează într-o Coaliție

0
Publicat:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat în cadrul unui interviu la Digi24 că lipsa înțelegerii asupra unui pact de neagresiune a dus la decizia liberalilor de a refuzaa o alianță cu PSD la alegerile de anul viitor. Fostul premier a mai precizat că au fost și discuții cu privire la traseismul primarilor. 

președintele PNL a susținut că a avut discuții pe tema traseismului primarilor FOTO Inquam Photos
președintele PNL a susținut că a avut discuții pe tema traseismului primarilor FOTO Inquam Photos

<<Pactul de neagresiue ne-a determinat să luăm decizia la Sinaia să mergem la alegeri „prin noi înșine”. Dacă făceam o coaliție cu PSD, se căuta un program de țară care să asigure cetățenii României că tratăm cu aceeași decizie politică perspectiva alegerilor>>, a explicat Ciucă în cadrul unui interviu la Digi24

Președintele PNL a mai precizat că au fost discuții în Coaliție cu privire la acest subiect. „Mă deranjează și am avut o discuție serioasă, în care am precizat că acest lucru este inacceptabil. Nu așa se lucrează într-o coaliție, nu așa putem să câștigăm voturile românilor, asigurându-ne că primarii sunt cei care reglează cureaua de transmisie a alegerilor din 2024 (...) Eu sper să nu mai plece pentru că nu trebuie să mai plece”, a mai spus Ciucă.

PNL pierde primari pe bandă rulantă, în condițiile în care aceștia se alătură PSD în vederea alegerilor din 2024. Deși liberalii cer un acord pentru oprirea migrației, social-democrații ignoră problema.

Organizațiile liberale din țară au fost puse pe butuci de problema plecării primarilor către PSD, în ultimele luni de la PNL îndreptându-se spre social-democrați zeci de edili. Problema a fost sesizată de la vârful partidului, de Nicolae Ciucă, lider al PNL care a încercat o tranșare a ei cu PSD, însă Marcel Ciolacu (președinte PSD) și Paul Stănescu (secretar general PSD) au ignorat total chestiunea ridicată de președintele liberal, potrivit informațiilor „Adevărul“. Ciucă a rămas doar cu semnalarea publică a problemei în așteptarea unei schimbări a situației.

Pe această temă s-a exprimat și purtătorul de cuvânt al PNL, care a criticat PSD pentru atitudine și nimic mai mult. „Racolarea asta de primari de la PNL eu o văd ca pe un proces incorect și poate lipsit de respect față de PNL, atât timp cât suntem în această construcție (...) Fenomenul acesta al migrației, al traseismului, al racolării e des întâlnit. El se accentuează odată cu apropierea alegerilor. Nu aș vrea să mai atingem nivelul traseismului din perioada Ponta-Dragnea, când s-a legiferat prin celebra OUG 55. E un derapaj de la procesul democratic“, a afirmat Stroe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite