Nicolae Ciucă, discuţie cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie: România este o ţară sigură, ceea ce garantează securitatea afacerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, a avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, marţi, la Palatul Victoria. FOTO: Guvernul României
Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, a avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, marţi, la Palatul Victoria. FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie. Cei doi oficiali au analizat efectele economice ale războiului din Ucraina, context în care prim-ministrul Ciucă a subliniat că România este o ţară sigură, membră a UE şi a NATO, ceea ce garantează securitatea afacerilor.

În cadrul întâlnirii cu oficialul european, premierul Ciucă a prezentat eforturile autorităţilor române de gestionare a fluxului de refugiaţi din Ucraina, dar şi solidaritatea manifestată faţă de ucrainenii rămaşi în ţara lor, potrivit unui comunicat al Executivului.

Totodată, în cadrul dialogului a fost evidenţiată nevoia unor eforturi susţinute pentru ca cetăţenii şi economiile statelor membre să beneficieze de pachetele de sprijin financiar realizate la nivel european.

„Ne concentrăm asupra reducerii impactului creşterii preţurilor la energie şi gaz, precum şi asupra preţurilor bunurilor. Sprijinul nostru acordat economiei are în vedere scăderea inflaţiei şi dezvoltarea ritmului creşterii economice prin investiţii masive, folosirea fondurilor europene şi atragerea investitorilor. România este o ţară sigură, membră a Uniunii Europene şi a NATO, ceea ce garantează securitatea afacerilor şi investiţiilor”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit sursei citate.

La rândul său, comisarul european pentru Economie a transmis un mesaj de încredere atât pentru investitori, cât şi pentru consumatorii de pe piaţa europeană, arătând că Uniunea traversează această perioadă de criză cu o stare bună la nivel economic şi baze bune de creştere. Comisarul Paolo Gentiloni a arătat că România se află pe o pistă bună din perspectiva dezvoltării economice, fiind necesar să fie păstrat ritmul de creştere, transmite Guvernul.

Cei doi oficiali au subliniat că este nevoie de unitate şi coeziune la nivel european în această perioadă, pentru a evita sporirea diferenţelor de dezvoltare între statele membre. „În acest sens, vor fi luate mai multe măsuri de sprijin în UE, care se vor adăuga utilizării fondurilor puse deja la dispoziţia statelor membre, prin intermediul PNRR, cadrului financiar multianual sau fondurilor de urgenţă”, se mai arată în comunicatul Executivului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite