Nicolae Ciucă a fost ales președintele al Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost ales în funcția de președinte al Senatului. Acesta a fost numit în funcție cu un număr de 88 de voturi „pentru”, fiind propus de către grupul PNL și susținut de către Coaliție.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos
Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos

Senatorii l-au votat pe Nicolae Ciucă cu 88 de voturi „pentru” și 16 voturi „împotriva”. În timp ce Anca Dragu a primit 16 voturi „pentru” și 88 „împotrivă”.

„Doresc să vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră de încredere și să vă asigur că din această poziție împreună cu dumneavoastră vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul Coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale. Avem proiecte care nu fac altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile astfel încât să facilităm din punct de vedere al procesului legislativ tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a transmis Nicolae Ciucă imediat după ce a fost votat președinte al Senatului.

Plenul Senatului a fost reunit în această dimineață într-o ședință pentru alegerea viitorului președinte. PNL l-a propus pentru șefia Senatului pe președintele partidului, Nicolae Ionel Ciucă. În timp ce USR a propus-o pe Anca Dragu. Restul partidelor parlamentare nu au avut o propunere pentru viitorul președinte al Senatului.

Până în prezent Senatul a fost condus interimar de către Alina Gorghiu din partea PNL.

Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere”, prevede Regulamentul Senatului. 

Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi. Dacă niciun candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar se organizează noi tururi de scrutin, la care participă primii 2 candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi sau, după caz, toţi candidaţii care s-au clasat pe primul loc, la egalitate de voturi, ori primul clasat şi toţi candidaţii care s-au clasat pe locul al doilea, cu un număr egal de voturi. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a obţinut votul majorităţii senatorilor prezenţi”, mai prevede Regulamentul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite