Mutări în Parlament: Un membru AUR trece la PNL. Cine îi ia locul noului prefect din Bacău

0
Publicat:

Deputatul Cornel Folescu, trecut în februarie la AUR, a anunțat conducerea Camerei Deputaților că va activa în grupul PNL. Un alt deputat părăsește Parlamentul după ce a fost numit prefect, fiind înlocuit de un lider local cu o decizie de condamnare în 2016.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Deputatul de Mehedinţi Cornel-Vasile Folescu a informat Biroul permanent al Camerei Deputaților că din 8 aprilie a trecut la grupul parlamentar al PNL, conducerea foruluui luând act de notificarea parlamentarului. 

Un alt deputat a anunțat că părăsește Parlamentul în urma numirii sale. Deputatul PSD de Bacău, Claudiu Ilişanu, a demisionat ca urmare a numirii sale în funcția de prefect al municipiului Bacău, printr-o hotărâre de Guvern. 

Trecut cu antecedente penale 

În locul lui Claudiu Ilișanu, în Parlament va veni Vasile Budacă, condamnat în 2016 pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Budacă a primit atunci o condamnare la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite