MRU, la Consiliul Naţional: „Forţa Civică va da preşedintele României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului, că FC va avea parlamentari în PE şi va da preşedintele României.

„Vom avea parlamentari în Parlamentul European şi, da, acest partid va da preşedintele României! Este datoria noastră!“, le-a spus Ungureanu reprezentanţilor FC reuniţi la Palatul Parlamentului, citat de Mediafax.

MRU a mai precizat că mizează pe faptul că nimeni nu se aştepta ca un partid care apare „de jos“ să crească viguros, să trăiască şi să existe.

În discursul său, Ungureanu şi-a exprimat dorinţa de a exista o altă legislaţie a partidelor, care să transparentizeze cheltuielile partidelor.

De asemenea, MRU a salutat prezenţa la Consiliul Naţional al FC a europarlamentarului Cristian Preda, arătând că acesta este membru fondator al Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.

În cadrul Consiliului Naţional al Forţei Civice  a fost semnat un parteneriat între Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr (FC şi PNŢCD) şi Iniţiativa România Liberală.

Protocolul de colaborare a fost semnat de liderul Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, de preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi de liderul IRL Vlad Moisescu. Liderii celor trei formaţiuni au precizat că vor avea candidat unic la prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare.

"Scopul este în continuare o listă comună sub sigla PPE la alegerile europarlamentare, un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2014 şi construcţia unei forţe capabile să câştige alegerile locale şi generale din 2016", a spus Moisescu, citat de Mediafax.

La rândul său, liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a precizat că îi transmite un mesaj de dialog preşedintelui PDL Vasile Blaga pentru a veni "la o masă comună de dialog, pentru că acesta este interesul politic, interesul electoratului de dreapta".

„Electoratul de dreapta vrea unitatea partidelor de dreapta şi cred că este momentul de a-i face o invitaţie deschisă domnului preşedinte Vasile Blaga la dialog cu alianţa DA, pentru a nu fi percepuţi într-o viitoare campanie electorală pentru europarlamentare sau chiar şi pentru prezidenţiale ca formule politice competitoare, de concurenţă pe eşichierul dreptei. Sperăm să avem un răspuns cât de repede, sper că invitaţia la dialog este una binevenită, nu doar pentru preşedintele Vasile Blaga, ci şi pentru ONG-urile de dreapta“, a spus Pavelescu.

Din partea Iniţiativei România Liberală (IRL) au fost prezenţi preşedintele asociaţiei, Vlad Moisescu, primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman şi deputatul Diana Tuşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite