Moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu, respinsă. PSD a cerut vot secret, dar coaliţia de guvernare s-a împotrivit. Câte voturi au fost împotriva ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost respinsă de Camera Deputaţilor. PSD a cerut vot secret pentru moţiune, dar partidele din coaliţia de guvernare s-au opus.

140 de voturi au fost înregistrare pentru susţienrea moţiunii care cere demiterea lui Vlad Voiculescu, în timp ce 161 de voturi au fost „împotriva” acesteia. 

După votul din plen, niciuna dintre cele două tabere nu au mai luat cuvântul să vorbească despre rezultat, fiind închisă repede şedinţa.

Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a cerut vot secret la moţiunea simplă. „Nu avem nimic împotrivă să fie supusă la vot solicitarea dumneavoastră, dar am vrut să precizez că e prima oară când avem o astfel de solicitare”, a afirmat liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache în plenul de miercuri al Camerei.

Vicepreşedintele Camerei, Laurenţiu Leoreanu, care prezidează şedinţa a declarat că „niciodată până acum o moţiune nu s-a votat secret, dar fiind o propunere o voi supune votului colegilor deputaţi”.

„Sigur noi nu vom susţine acest lucru”, a adăugat Leoreanu. 

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

La dezbaterea din plenul de luni, ministrul Sănătăţii a declarat că „autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă”.

Acesta s-a referit şi la poziţiile contradictorii din Guvern.

„Da, nu este un Guvern condus de Dragnea, sau de un Dragnea din Parlament şi nici nu avem o Dăncilă la Palatul Victoria. Pentru PSD este de neconceput că  anumiţi oameni se pot aduna în jurul unor principii şi nu în jurul unor structuri cvasi-mafiote”, a precizat Voiculescu.

El le-a transmis parlamentarilor PSD că pot cere demisia, 7 zile din 7, 24 de ore din 24 în următorii patru ani, dar a primit un mandat de reformă şi nu se va opri. Ministrul Sănătăţii a afirmat că 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sănătăţii că li s-a cerut şpagă în spitale în ultimii patru ani.

„Ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări la Ministerul Sănătăţii”, a mai declarat Voiculescu, acuzând PSD.

Ministrul Sănătăţii este acuzat de PSD că nu a luat nicio măsură pentru siguranţa pacienţilor în timpul pandemiei şi că nu a făcut nimic din ceea ce îi cerea predecesorului său să facă urgent, că a subminat în mod constant strategia naţională de vaccinare deja aprobată şi că a avut poziţii contradictorii privitoare la deschiderea şcolilor şi a unor activităţi economice. 

„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi!”, afirmă social-democraţii despre activitatea lui Vlad Voiculescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite