Monica Macovei: ”Suntem singura țară din UE care pune probleme politice, nu economice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că România pune Uniunii Europene probleme de ordin politic, şi nu economic, aşa cum se întâmplă în cazul altor ţări. Liderii europeni, adaugă ea, sunt îngrijorați de situația din țara noastră.

"Niciodată nu l-am auzit pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, vorbind pe un astfel de ton aşa cum s-a întâmplat în cazul României. România este singura ţară care pune probleme politice, ţări ca Turcia, Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci politice.", spune Macovei.

Europarlamentarul l-a criticat pe primul-ministru, Victor Ponta, afirmând că acesta a venit, în urma vizitei sale din iunie la Bruxelles, cu o listă de promisiuni pe care, însă, nu le-a respectat. Mai mult, Macovei spune că premierul încearcă să modifice rezultatul referendumului, încălcând Constituţia.

"Ceea ce se întâmplă acum sunt aceste liste electorale care au fost actualizate de acest Guvern Ponta, de miniştrii săi. Nu a ieşit cum a vrut la referendum şi pentru că nu a ieşit aşa cum a vrut, încearcă, încălcând Constituţia şi legea să schimbe acest rezultat."

Monica Macovei a participat, la Timişoara, la o dezbatere organizată de Noua Republică pe tema "Corupţia politică şi performanţa economică. România, încotro?".

"Scrisoarea de vineri a preşedintelui Comisiei Europene spune pe un ton îngrijorat că trebuie să se termine această criză politică, îi spune premierului Ponta să trimită grabnic listele electorale la Curtea Constituţională care a doua zi după ce primeşte listele poate da un răspuns. Dacă listele electorale cu toţi votanţii din România ajung la Curtea Constituţională, atunci e foarte posibil şi probabil şi de dorit ca CCR să ia o decizie grabnică", a mai declarat Monica Macovei.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, şi-a exprimat "preocuparea" în legătură cu recentele evoluţii politice din România, cerând Guvernului să trimită rapid Curţii Costituţionale listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, declarându-se îngrijorat de presupusele "presiuni" asupra Curţii.

"Sunt profund preocupat de recentele evoluţii privind procesul de validare a referendumului de către Curtea Constituţională", afirma Jose Manuel Barroso în scrisoarea adresată premierului Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite