Monica Macovei, cel mai performant eurodeputat din toţi cei 754

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul PDL Monica Macovei FOTO Mediafax
Eurodeputatul PDL Monica Macovei FOTO Mediafax

O statistică a Parlamentului European relevă că europarlamentarul PDL Monica Macovei este cel mai activ raportor din PE în ceea ce priveşte numărul de rapoarte votate în 2012. Democrat-liberala a avut în anul anterior 35 de proiecte de lege şi descărcări de gestiune votate.

Potrivit unui top realizat la nivelul Parlamentului European, Macovei, care este afiliată grupului Partidului Popular European (PPE), este urmată de Vital Moreira din Portugalia (S&D), cu 22 de rapoarte votate, se arată într-un top publicat de euractiv.ro.

Sunt cel mai performant eurodeputat din cei 754 de deputaţi din Parlamentul European în 2012 la numărul de rapoarte (proiecte de legi şi descărcări de gestiune). USL nu există”, a scris Macovei, luni seară, pe Facebook.

În ceea ce priveşte clasamentul raportorilor la nivelul României, Macovei este urmată de Adriana Ţicău (PSD/S&D), cu 2 rapoarte, şi Renate Weber (PNL/ALDE), cu 1 raport. Pe locul trei se situează şi Sebastian Bodu (PPE), Ioan Pascu (S&D), Laszlo Tokes (PPE) şi soţia preşedintelui Senatului, Adina Vălean (PNL/ALDE).

În toamna anului trecut, Macovei a fost premiată de revista „The Parliament Magazine” pentru realizările obţinute în lupta împotriva corupţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite