Ministrul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor medicului român din Belgia: Mă surprinde atitudinea dânsului. Pacientul nu putea fi tratat în condiţii normale aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a răspuns sâmbătă medicului român din Belgia care a susţinut că statul român trimite pacienţii arşi în străinătate pentru a scăpa de responsabilitate. Pintea a făcut referire la tânărul afectat de explozia din Piatra Neamţ şi a declarat că transferul său la o clinică de afară era singura soluţie existentă, însă nu din cauza condiţiilor de tratare, ci din cauza lipsei de spaţiu.

„Statul român nu se spală pe mâini. Cele 11 paturi de care vorbeam sunt ocupate de urgenţe majore. Vă imaginaţi că nu mă apucam să fac astfel de demersuri dacă nu m-am convins că acest pacient nu poate fi tratat în România. Mă surprinde atitudinea dânsului, pentru că într-adevăr am luat decizia în cunoştinţă de cauză. Cele 11 paturi erau ocupate, iar acest pacient nu putea fi tratat în condiţii normale aici”, a declarat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, la Digi24. 

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze că pacienţii care au suferit de arsuri în România au avut rezultate bune şi că singura problemă în cazul tânărului din Piatra Neamţ a fost lipsa de spaţiu. În plus, Pintea a mai explicat că nicio procedură birocratică nu a pus piedici trasferului victimei.

„Programul naţional de mari arşi asigură finanţarea necesară pentru achiziţionarea materialelor, medicii sunt pregătiţi, dar în condiţiile în care nu putem face asta, recunoaştem. Nu cred că e o mare greşeală sau nu e deloc o greşeală. Eu am convorbiri pe SMS cu medicul din Belgia, cu care am ţinut legătura, prin care îmi spunea că în acest moment nu se poate face transferul din cauza parametrilor pacientului. Deci procedurile birocratice nu au împiedicat cu nimic transferul în momentul potrivit”, a precizat Sorina Pintea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite