Ministrul Educaţiei Naţionale le-a promis deputaţilor că începe debirocratizarea: Până la sfârşitul lunii aprilie vom veni cu întreagă listă de documente tăiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj. FOTO Mediafax
Ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj. FOTO Mediafax

Ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj, a declarat, luni, în faţa deputaţilor, că în mandatul său se va începe procesul de debirocratizare a sistemului de învăţământ, o parte din documentele care sunt cerute atât cadrelor didactice, dar şi elevilor sau părinţilor celor care au copii în şcoli, urmând a fi abrogate.

Ministrul Educaţiei Naţionale le-a vorbit deputaţilor despre mai multe teme care ţin de învăţământul românesc şi cercetarea ştiinţifică. În primul rând, reprezentantul Guvernului a punctat faptul că în mandatul său va începe debirtocratiarea sistemului.

„Până la sfârşitul lunii aprilie vom veni cu întreagă listă de documente tăiate. Mergem şi pe ideea că transformările şi alte transformări înseamnă tot birocraţie. De la 1 septembrie vor fi doar şapte comisii, nu 21 de comisii“, a declarat Curaj. 

Despre problematica debirocratizării a vorbit şi unul din reprezentanţii UDMR, deputatul Odon Szabo. „Ar fi absurd să cerem domnului Curaj să rezolve problemele din sistemul de învăţământ în mandatul surt pe care îl are. Acordarea celui 6% e considerat un dezideat de toţi. O importanţă trebuie acordată debirocratizării sistemului. Nu e normal ca într-o şcoală să fie mai multe comisii decât profesori“, a spus deputatul UDMR.

Fiind întrebat dacă şcolile doctorale din România vor fi evaluate, ministrul a precizat că va începe o evaluare a acestor instituţii de învăţământ superior. „Cred că mesajul e puternic legat de faptul că facem evaluare inetrnaţională. Sunt peste 360 de şcoli doctorale. E greu să aducem experţi să evalueze toate aceste şcoli. De la începutul anului am cerut un raport de autoevaluare“, a subliniat Curaj. 

Pariciparea ministrului Educaţiei Naţionale Dezbateri la dezbaterea politică din Camera Deputaţilor a avut loc după cererea grupului parlamentar PNL care a propus chemarea acestuia pentru o discuţie cu Executivul despre situaţia din învăţământul românesc. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite