Macovei: "Aplaud adoptarea Legii lustraţiei, chiar dacă UDMR a vrut să-mi plătească criticile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că aplaudă adoptarea Legii lustraţiei, chiar dacă preţul este persoana ei, arătând că, prin amendamentul introdus în lege referitor la procurori, UDMR a vrut să-i plătească criticile la adresa reprezentanţilor Uniunii.

"Sunt între cei care aplaudă adoptarea Legii lustraţiei. Cred că niciodată nu e prea târziu pentru asta. Sigur că era ideal să o facem la începutul anilor '90 şi să scăpăm de aceatsă politică tulbure şi clasă politică tulbure şi în mare parte coruptă, dar e bine şi acum, iar, dacă preţul sunt eu, foarte bine", a spus Macovei.

Ea a arătat că Legea a fost adoptată destul de în viteză şi nu este o variantă lucrată.

În legătură cu faptul că legea o vizează prin introducerea procurorilor comunişti între cei lustraţi, Macovei a spus: "Dacă ăsta a fost preţul să avem o lege a lustraţiei, foarte bine".

"Nu ştiu, poate o să candidez atunci la preşedinţia României în 2014, dacă nu o să pot să fiu minitru. Să fim serioşi", a spus, râzând, Monica Macovei.

În opinia europarlamentarului PDL, forma în care a fost votată Legea lustraţiei la propunerea UDMR reprezintă o plată pentru criticile aduse de Monica Macovei la adresa reprezentanţilor Uniunii.

"Sigur că ea (Legea lustraţiei -n.r.) a fost făcută de colegii de la UDMR ca o plată pentru criticile pe care le-am adus, cum de altfel au şi spus unor colegi PDL, să mă învăţ minte că sunt într-o coaliţie şi i-am critica pe acele proiecte de lege prin care vroiau să modifice Codul Penal şi să scoată, de plidă, parlamentarii de la infracţiunea de luare de mită", a explicat Monica Macovei.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, Legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist.

Legea lustraţiei a fost votată în absenţa opoziţiei, aflată în grevă parlamentară.

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, marţi, pentru Mediafax, că legea lustraţiei, votată de Camera Deputaţilor, prevede că persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist nu vor putea fi numite în funcţii pentru cinci ani consecutiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite