Lovitură pentru Dragnea. Tăriceanu îl vrea pe Vlase la SIE. „Nu văd motive să nu îl votăm, nu am rezerve cu privire la loialitatea lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au o relaţie încordată
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au o relaţie încordată

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine numirea deputatului PSD Gabriel Vlase la şefia SIE, în ciuda faptului că Liviu Dragnea ezită. Liderul PSD aşteapta mai întâi sentinţa în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, apoi va lua o decizie, de frică să nu piardă partidul. Poziţia lui Tăriceanu vine pe fondul unor disensiuni pe care le-a avut cu Liviu Dragnea în ultima perioadă, potrivit unor surse din coaliţia de guvernare.

„E un om care mi-a făcut o impresie foarte bună şi cred că ar fi potrivit la SIE. Are experienţa necesară, a fost preşedintele Comisiei SIE, nu văd motive să nu îl votăm, nu am rezerve cu privire la loialitatea lui… Nu am stabilit calendarul audierii, dar exită termene în care trebuie să ne încadrăm, e o obligativitate”, a declarat duminică într-o conferinţă de presă Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit surselor Adevărul, PSD va aştepta încă o săptămână ca preşedintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, în caz contrar va declanşa procedura de suspendare. Iniţial, liderii PSD plănuiau să facă acest pas miercuri, 20 iunie. De asemenea, Liviu Dragnea se opune ca Parlamentul să voteze marţi numirea deputatului PSD Gabriel Vlase la şefia SIE, de teamă că ar putea rămâne fără partid dacă joi va fi condamnat în dosarul angajărilor fictive.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite