Locul întâlnirii Nicuşor Dan-Florin Cîţu, schimbat. Edilul, după ce s-a speculat că motivul ar fi lipsa Certificatului Verde: Nu am, dar nu ăsta a fost motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Arhivă
Nicuşor Dan FOTO Arhivă

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a mers la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul interimar Florin Cîţu, care îl aşteaptă, de fapt, la sediul PNL din Modrogan. De altfel, s-a speculat că locul întâlnirii ar fi fost schimbat din cauză că edilul nu are certificatul verde, fapt infirmat de Dan.

„Nu am în momentul ăsta (certificatul verde, nr), dar nu acesta este motivul pentru care am venit aici. Am ajuns acolo şi mi s- a comunicat că întâlnirea s-a mutat aici şi am luat maşina şi am ajuns aici”, a spus Nicuşor Dan, potrivit News.ro, la sediul PNL Bucureşti, infirmând faptul că motiful modificării locaţiei ar fi fost lipsa Certificatului Verde. 

Primarul a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre preţul gigacaloriei, în contextul majorărilor de preţuri la energia electrică şi gaze şi care este ajutorul echitabil pe care Guvernul trebuie să îl dea oraşelor. „Am susţinut în faţa premierului că soluţia cea mai echitabilă este ca Guvernul să intervină astfel încât acel preţ fixat de ANRE de producţie, care este obligatoriu pentru toate sistemele oraşelor, să coboare. Adică anul trecut acel preţ era în jur de 195 de lei, anul acesta este 380 de lei, aşa cum a fost fixat de ANRE. Ceea ce poate să facă Guvernul este ca, subvenţionând gazul pe care  să scadă preţul de producţie care este furnizat de ANRE”, a mai declarat Nicuşor Dan, potrivit sursei citate

Primarul a mai precizat şi că a amintit în cadrul discuţiei de intenţia pe care municipalitatea o are de a achiziţiona ELCEN. 

„Am făcut paşii procedurali pentru a achiziţiona ELCEN-ul, pentru a avea un singur producător, transportator şi distribuitor la nivelul Capitalei”, a mai spus Nicuşor Dan,el precizând că acesta este în insolvenţă şi este nevoie de un avans de 30% din valoarea de un miliard, 750 de milioane de lei. 

În acest context, primarul, spune primarul, a discutat cu premierul interimar despre un ajutor, împrumut pe care Primăria Capitalei să îl ia, astfel încât să plătească prima tranşa de 30% care înseamnă 325 de milioane de lei. „Mai avem nevoie de nişte bani pentru a stinge nişte facturi curente, deci în total 500 sau 600 de milioane de lei”, a mai spus Nicuşor Dan, termenul pentru plata fiind la finalul anului.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite