Liviu Dragnea: Nu susţinem organizarea referendumului simultan cu alegerile parlamentare. Corlăţean şi Donţu să retragă proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că partidul pe care-l conduce nu susţine organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare. Totodată, liderul social-democrat a precizat că senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean, care au depus la Senat un proiect în acest sens, ar trebui să îl retragă.

Liderul PSD a subliniat că partidul său nu va susţine organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile din 11 decembrie.

„PSD nu susţine organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Ştiu că a fost iniţiativa unui coleg. PSD nu susţine această iniţiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă şi subiectul este foarte profund şi nu vreau ca dezbaterea şi discuţiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României şi cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii, trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă. 

De aseşenea, preşedintele PSD a afirmat că cei doi senatori social-democraţi care au depus proiectul lege, Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean, ar trebui să retragă această iniţiativă.

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei, care prevede că cetăţenii României sunt chemaţi să îşi exprime voinţa, prin vot, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, iar cheltuielile pentru organizarea referendumului se suportă de la bugetul de stat pe anul 2016, cerându-se procedură de urgenţă pentru adoptarea legii în Parlament.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite