Legea maidanezilor, dezbătută în Comisia juridică. Sorin Oprescu: "Am început să-i strângem din stradă, dar nu pentru a-i eutanasia în  masă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au dezbătut luni proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stâpân. La dezbatere a fost prezent şi primarul Sorin Oprescu.

UPDATE Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că a citit păreri ale experţilor străini care s-au confruntat cu aceleaşi chestiuni şi singura soluţie a fost de a face eutanasiere în masă. Au ales sterilizarea. "Nu avem bani să putem să construim zeci de adăposturi şi să îi îngrijim cinci-zece ani cât durează viaţa unui câine", a declarat Oprescu.

Am convocat împreună cu Consiliul General acest referendum pentru că am constatat dualitatea. 90% nu vor să vadă animale, 10% sunt iubitorii de animale. Am fost deschişi şi cred că am greşit faţă de ONG-uri. Am început acţiunea de a-i strânge, dar nu pentru a-i eutanasia în masă. Mergem în continuare către partea cu referendumul. 

Este prima dată în care oamenii se pot pronunţa. Este un toiag al dreptăţii, în sensul că oamenii pot spune ce doresc. Vor exista multe atacuri politice. Nu doresc decât pace în societatea bucureşteană, o înţelegere. Celor care sunt vocali, le răspund că democraţia este mai scumpă decât dictatura. 


Zgonea a spus că deputaţii din Comisia juridică şi pentru administraţie se vor reuni luni, la ora 17.00, pentru a face „o audiere a tuturor părţilor implicate“, fiind invitat şi primarul general Sorin Oprescu.

„Acest proiect de lege va avea un raport în seara aceasta de la cele două comisii sesizate în fond, Comisia juridică şi cea de administraţie. Am avut o discuţie cu cei doi colegi ai noştri, domnul Almăjean şi domnul Ciucă, vom face o audiere a tuturor părţilor implicate, l-am informa şi pe domnul Oprescu, dacă vor să fie prezente şi organizaţiile neguvernamentale, le rog să fie prezente la comisie astăzi, la ora 17.00. O oră jumătate, două ore se vor audia toate părerile după care cele două comisii vor delibera şi vor face un raport. Mâine (marţi - n.r.) îl vom pune în plen la ora 10.00, la ora 12:.0 este votul final şi-l vom trimite spre promulgare“, a precizat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că încă de săptămâna treuctă există o voinţă în cadrul USL ca acest proiect să fie promovat în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale.

„Există o voinţă în cadrul USL ca acest proiect să fie promovat în concordanţă cu decizia CCR, astfel încât fiecare să aibă instrumente prin care să elimine odată pentru totdeauna această problem“, a adăugat Valeriu Zgonea.

El a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite