Kovesi încinge spiritele în USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a afirmat luni că îi susţine pe liberali şi în acele „decizii controversate“ pe care le iau în interiorul partidului şi a adăugat că are responsabilitatea guvernării, urmând să procedeze în privinţa numirii procurorilor şefi aşa cum crede de cuviinţă.

UPDATE Victor Ponta a afirmat că în cadrul întâlnirii cu Crin Antonescu nu a discutat despre procurorii şefi ce urmează să fie numiţi la DNA şi Parchetul General, ci despre forumul constituţional. Premierul a mai afirmat că se va întâlni cu Traian Băsescu după ce va merge la CSM.

UPDATE Crin Antonescu a încercat să liniştească spiritele: „Nu se rupe USL. Avem o întâlnire calmă pe tema modificării Constituţiei“.

"Nu sunt în discuţie teme politice de felul relaţiilor din USL, nu se discută despre procurori, nu se discută şi nu se rupe nimic. Această întâlnire era programată împreună cu premierul şi cu domnul Pârvulescu de acum o săptămână şi o desfăşurăm în modul cel mai liniştit", a adăugat Antonescu.

UPDATE Premierul Victor Ponta se întâlneşte, la această oră, cu preşedintele PNL la Senat în biroul preşedintelui Senatului. La întâlnire participă şi alţi lideri ai PSD şi PNL.

Victor Ponta a explicat că respectă punctul de vedere exprimat de Crin Antonescu, care se opune numirii la DNA a fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi.

„În acelaşi timp, eu am să fiu totdeauna solidar cu colegii liberali, şi când vor lua ei decizii controversate. Eu i-am sprijinit şi când l-au luat pe dl Sorin Frunzăverde şi pe dl Mihai Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de Traian Băsescu decât Kovesi, iar eu pe Kovesi n-o pun vicepreşedinte la PSD, să stea liniştiţi liberalii pe tema asta.“, a reacţionat Ponta

„Eu sunt solidar cu ei, îi susţin, am responsabilitatea guvernării ţării până la anul, când dl Antonescu va deveni preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. În politică e important să-ţi asumi tu decizii, e important să şi răspunzi pentru ceea ce faci şi e important să faci, nu să vorbeşti“, a declarat Ponta la sediul central al PSD.

Premierul a continuat criticile la adresa partenerului său de coaliţie. „Domnul Antonescu şi-a spus părerea şi, repet, chiar dacă nu întotdeauna beneficiez de aceeaşi solidaritate, eu faţă de liberali dau dovadă şi voi da dovadă şi faţă de domnul Antonescu de solidaritate în toate momentele lor importante", a adăugat Ponta.

Victor Ponta a insistat pe ideea că el îşi asumă răspunderea pentru deciziile luate, spre deosebire de liberali.„Eu niciodată nu mă spăl pe mâini, ca Pilat din Pont. Întotdeauna îmi asum şi ştiţi foarte bine, repet, că la momentul în care dumneavoastră eraţi foarte critici  eu am înţeles deciziile luate de PNL, le-am susţinut şi asta voi face şi în continuare".

Ponta a susţinut că Antonescu ştie de intenţia sa de a o numi pe Kovesi în fruntea DNA. „Sigur că am avut cu domnul Antonescu o discuţie despre... altfel cum credeţi că asumam funcţia de ministru al Justiţiei fără să vorbesc cu domnul Antonescu? Sau credeţi că am semnat acordul de coabitare când era plecat domnul Antonescu din cameră?. Doar că eu îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi eu am de ţinut ţara să o pun în direcţia bună până anul viitor", a adăugat Ponta.

Atac la Antena 3

Premierul Victor Ponta a făcut şi o trimitere la postul trimitere la Antena 3 în condiţiile în care a explicat că Biroul Permanent Naţional nu discută subiectul numirii procurorilor.

„O să o dezamăgesc pe colega nostră de la Antena 3, dar nu vorbim la şedinţă despre procurori, că procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Dacă e, îi punem la Antena 3, dar la PSD nu punem procurori şi nici la PNL şi deci nu avem subiectul ăsta pe ordinea de zi. Am văzut că era o îngrijorare mare şi am vrut să o lămuresc de acum“, a explicat Ponta.

Mai mult, liderul PSD a insistat pe ideea că vrea să guverneze cu responsabilitate, spre deosebire de partenerii săi din PNL. „Eu niciodată nu mă spăl pe mâini, ca Pilat din Pont. Întotdeauna îmi asum şi ştiţi foarte bine, repet, că la momentul în care dumneavoastră eraţi foarte critici eu am înţeles deciziile luate de PNL, le-am susţinut şi asta voi face şi în continuare".

Reacţia lui Victor Ponta a venit în condiţiile în care  postul Antena 3 l-a criticat, de mai multe ori, pe premier, pentru intenţia de a o nominaliza pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA.

Mesajul lui Crin Antonescu

Subiectul a fost abordat şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu, tot într-o emsiune a postului Antena 3.

„În eventualitatea ca domnul Ponta să o desemneze pe doamna Kovesi în fruntea DNA, eu mă opun“, a explicat preşedintele PNL.

„Nu sunt de acord, mă opun, consider că e o mare greşeală şi din punct de vedere al sistemului juridic, dar şi politic o eventuală numire a doamnei Kovesi“, a adăugat Crin Antonescu.

Antonescu a precizat că PNL nu a cedat Ministerul Justiţiei lui Victor Ponta pentru 45 de zile, dar "nu e exclus să-l cedeze de tot", însă premierul a dorit să asume interimatul "pentru soluţionarea problemei numirii procurorului general şi procurorului şef al DNA".

Declaraţia lui Crin Antonescu despre numirea Laurei Codruţa Kovesi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite