Korodi: UDMR va avea un dialog cu toate forţele politice, inclusiv cu Sorin Grindeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat vineri, pentru News.ro, că Uniunea va lua zilele următoare o decizie în legătură cu poziţionarea faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE şi a precizat că va avea discuţii cu toate forţele politice, inclusiv cu Sorin Grindeanu.

”UDMR nu are un punct de vedere până la ora actuală. Nu s-a întrunit forul de conducere, care se va întâmpla zilele următoare. Avem nevoie de un dialog în interiorul UDMR pentru a ne poziţiona şi a creiona discuţiile care se vor duce săptămâna viitoare”, a declarat Attila Korodi pentru News.ro.

Întrebat dacă acordul de colaborare parlamentară încheiat cu PSD şi ALDE obligă UDMR să voteze alături de cele două partide din coaliţie la moţiunea de cenzură, Korodi a negat.

”Nu are nicio obligaţie directă. Colaborarea parlamentară este destul de bine conturată, nu e inclus un element de genul acesta. E nevoie de dialog pentru a înţelege tot ce se întâmplă pe eşichierul politic, a înţelege şi ce se întâmplă şi ce propun cei din actuala coaliţie şi după acest lucru se ia o decizie. Zilele următoare, în forul de conducere, probabil vom decide cum vom vota la moţiunea de cenzură. Aşa cred că este oportun şi statutar”, a precizat liderul deputaţilor UDMR.

Attila Korodi a mai spus că în zilele următoare UDMR va avea discuţii cu toate forţele politice ”pentru a putea lua decizia cea mai bună”.

”Probabil că vor fi discuţii cu cei din PSD şi ALDE pentru că, în primul rând, avem parafată o colaborare parlamentară cu ei. Dar, pe de altă parte, în situaţii de criză, trebuie să ai dialog cu toate forţele politice. Trebuie să existe un dialog cu toată lumea pentru a putea lua decizia cea mai bună”, a spus el.

Întrebat dacă vor avea dialog inclusiv cu Sorin Grindeanu, Korodi a precizat că ”dialogul în sine nu presupune nimic altceva decât a afla informaţii, a înţelege diferite părţi ce propun pentru viitor”.

În ceea ce priveşte o posibilă intrare la guvernare a UDMR alături de PSD şi ALDE după eventuala demitere a lui Sorin Grindeanu, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Călin Popescu Tăriceanu, Korodi a spus că acest lucru va fi discutat în interiorul Uniunii după lămurirea situaţiei cu moţiunea de cenzură.

”Nu spunem nimic pe tema aceasta pentru simplul motiv că pot să fie păreri diferite. UDMR nu are o poziţie oficială pe tema aceasta. Nu ştiu dacă va avea până în momentul poziţionării faţă de moţiunea de cenzură. Nici măcar asta nu ştiu. Poate chiar nici nu o să avem poziţie, poate vom aveam poziţie numai în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură. După aceea vor fi alte perioade, procedural complicate”, a explicat Attila Korodi.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite