Klaus Iohannis, decorat de președintele Republicii Lituania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României a fost decorat, joi, de omologul lituanian, Gitanas Nauseda, cu „Marea Cruce a Ordinului pentru Meritele Lituaniei”.

Iohannis, vizită oficială în Republica Lituania FOTO: PRESIDENCY
Iohannis, vizită oficială în Republica Lituania FOTO: PRESIDENCY

De asemenea, președintele Iohannis i-a conferit președintelui lituanian Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Schimbul de decorații a avut loc după primirea lui Klaus Iohannis la Palatul Prezidențial de la Vilnius. 

Klaus Iohannis se află, astăzi, într-o vizită oficială în Lituania, fiind primit la Palatul prezidențial din Vilnius de omologul său, Gitanas Nauseda. Șeful statului român va avea o întrevedere și cu președintele Republicii Lituania, Viktorija Cmilyte-Nielsen, și va depune o coroană de flori la „Memorialul celor căzuți în lupta pentru independență”, potrivit Agerpres.

Președintele României va participa,  pe 25 noiembrie, la simpozionul internațional „The Idea of Europe” și va susține o alocuțiune în cadrul panelului prezidențial. Ceremonia va avea loc la Universitatea Vyatautas Magnus din Kaunas, Republica Lituania. Ulterior, șeful statului va participa la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susținerii Ucrainei și Republicii Moldova, care va avea loc la Bank of Lithuania Branch.

Securitatea energetică, pe agenda discuțiilor

Securitatea energetică se află pe agenda convorbirilor, cu accent pe soluţiile de diversificare a aprovizionării cu gaze a Europei, în scopul reducerii dependenţei de gazul rusesc.

Vor mai fi abordate evoluţiile din Republica Moldova şi măsurile de asistenţă în contextul economic dificil pe care statul vecin îl traversează, precum şi cooperarea regională, inclusiv din perspectiva Formatului Bucureşti 9 şi al Iniţiativei celor Trei Mări.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în a doua zi a vizitei în Lituania, la simpozionul The Idea of Europe, organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde va susţine o alocuţiune în cadrul panelului prezidenţial.

În continuare, preşedintele României va lua parte, împreună cu omologii din Lituania, Letonia şi Polonia, la un summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova şi respectiv promovării memoriei europene, cu accent pe combaterea dezinformării şi a tentativelor de rescriere a istoriei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite