Kelemen Hunor spune că Guvernul Ciucă nu are voturile necesare: „Nu ştiu pe ce se bazează colegii care spun că mergem cu guvern minoritar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor susţine că Guvernul Ciucă nu are şanse să treacă. FOTO: Inquam Photos
Kelemen Hunor susţine că Guvernul Ciucă nu are şanse să treacă. FOTO: Inquam Photos

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat că nu vede în acest moment de unde ar putea veni voturile necesare pentru învestirea Cabinetului Ciucă, un guvern minoritar PNL-UDMR. Acesta a precizat că „dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliu şi la interesul de partid”, atunci guvernul nu va trece.  Liderul UDMR a vorbit şi despre alegerile anticipate, dar a precizat că acestea „nu vor schimba nimic”.

Kelemen Hunor susţine că prima sa opţiune a fost refacerea coaliţiei, idee pe care o susţine şi în prezent. 

„Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  - negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor vineri, la Digi FM. 

Liderul UDMR şi-a explicat afirmaţiile spunând că USR şi PSD au anunţat că nu votează un guvern minoritar, astfel că voturile necesare pentru a trece guvernul, 234 la număr, nu au fost stabilite până la acest moment. 

„În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare - marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.  

Întrebat despre alegerile anticipate, Kelemen Hunor a declarat: „Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”.  

Liberalii vor să meargă în Parlament, pentru votul de încredere, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis. Până la acest moment, Cabinetul Ciucă nu are susţinerea parlamentară pentru a fi învestit, după ce USR şi PSD au anunţat că nu susţin această formulă de guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite