Kelemen Hunor, despre negocierile pentru Guvern: USR trebuie să facă o concesie. Nu se poate o Coaliţie perfectă. PSD va cere poziţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Facebook
Kelemen Hunor FOTO Facebook

Preşedintele UDMR, Klelemn Hunor, a declarat la Antena 3 că este necesar ca USR să facă o concesie. Potrivit şefului de partid, în lipsa unui compromis nu poate fi construită o coaliţie de Guvernare, care nici nu poate fi perfectă în momentul de faţă, în România.

„Dacă colegii de la PNL au schimbat decizia în Biroul lor Naţional şi au zis că da, sunt deschişi după decizia precedentă, atunci şi USR trebuie să facă o concesie, un compromis. Fără compromis nu se poate. De aceea, eu cred că în momentul în care fiecare mai lasă un pic din aroganţă, din supărare, din orgoliile personale, atunci se poate merge înainte şi e loc de compromis. Coaliţie perfectă nu veţi găsi în această ţară, fiindcă nu se poate o coaliţie perfectă. Va fi nevoie de o coaliţie, indiferent care va fi, şi nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge mai departe alături de PNL”, a declarat Kelemen la Antena 3.

Liderul de partid mai spune că PSD va cere poziţia de premier în cadrul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern. „Pentru noi, prima opţiune e refacerea, resuscitarea coaliţiei din decembrie. Dacă nu merge, e musai să găseşti o formulă de guvernare şi atunci nu rămâne altceva decât să încerci cu PSD, dar acest lucru înseamnă că PSD va cere poziţia de prim-ministru (...) pentru că are mai multe mandate decât au PNL şi UDMR împreună”, a adăugat liderul Uniunii.

În acelaşi timp, remierul interimar Florin Cîţu a declarat că PNL va merge la negocierile cu PSD pentru a-i convinge că „singura majoritate care poate să treacă România prin criză” este majoritatea parlamentară în jurul unui premier PNL.

Preşedintele USR Dacian Cioloş a precizat că partidul pe care îl conduce este de acord cu un premier din partea PNL. „N-am discutat nume de premier, am discutat principii şi am acceptat ca premierul să fie de la PNL”, a mai adăugat Cioloş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite