Iordache vrea ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei. Ce invocă autorul OUG 13

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Florin Iordache. FOTO Inquam Photos
Deputatul Florin Iordache. FOTO Inquam Photos

Deputatul PSD Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul justiţei, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare comisia va fi convocată pentru a începe discuţiile referitoare la aducerea de noi schimbări la cele trei legi ale Justiţiei pentru a fi în concordanţă cu cerinţele Comisiei de la Veneţia.

În contextul în care marţi CCR a declarat neconstituţională sesizarea referitoare la Legea privind statutul magistraţilor, iar actul normativ ajunge pe masa lui Klaus Iohannis, Florin Iordache anunţă că a invitat săptămâna viitoare la comisia pe care o conduce asociaţiile profesionale ale magistraţilor, 

Motivul: formularea unor propuneri pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei. Propunerile formulate vor fi trimise la Ministerul Justiţiei, pentru a se redacta o ordonanţă de urgenţă.  Scopul oficial ar fi includerea în cele trei legi a unor observaţii făcute de Comisia de la Veneţia. „Am decis ca săptămâna viitoare să invit colegii din comisia specială, să invit asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchetul General, CSM-ul, în primul rând, dacă sunt anumite observaţii pornind de la observaţiile Comisiei de la Veneţia sau observaţiile care au rezultat în practică, să putem pune printr-o ordonanţă de urgenţă, la dispoziţia Ministerului Justiţiei, un text de lege pentru corelare. Şi mă refer aici la câteva observaţii pe care Comisia de la Veneţia le-a făcut. Eu, personal, îmi doresc un raport favorabil din partea Comisiei de la Veneţia", a subliniat Iordache.

Pe de altă parte, PSD şi Liviu Dragnea insistă cu o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii privind organizarea judiciară, astfel încât completele de 5 de la Curtea Supremă să poată fi modificate de acum, nu de la 1 ianuarie 2019. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite