Iohannis şi MRU s-au întâlnit la o cafenea din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu
Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu

Klaus Iohannis şi Mihai-Răzvan Ungureanu s-au întâlnit, joi după-amiază, timp de 30 de minute, la o cafenea dintr-un hotel din Bucureşti. Liderul liberal a precizat că au băut „o cafea gustoasă“, în timp ce preşedintele Forţei Civice a declarat că au discutat şi despre politică.

„A fost o cafea între prieteni. Am discutat şi despre politică, am discutat şi despre ce se întâmplă în ţară în acest moment, de ce trebuie să facem cu toţii. Evident, acesta este subiectul pe care îl avem în principal în atenţie şi în dialogul cu domnul preşedinte Vasile Blaga şi în dialogul cu domnul preşedinte Klaus Iohannis“, a spus MRU, citat de Mediafax.

Întrebat ce rol va avea FC în unificarea dreptei, Ungureanu a precizat că, principial, partidul nu s-a abătut niciodată de la obiectivul unităţii dreptei. „Cred că n-a existat un moment în care să nu susţin proiectul constituirii unui mare partid în jumătatea dreaptă a scenei politice româneşti, un partid care să se revendice de la grupul PPE şi care să fie, de asemenea, solidar cu celelalte partide din PPE“,  a mai precizat MRU.

Referitor la o eventuală fuziune cu PNL, Ungureanu a spus că totul e la stadiul de „discuţii preliminare“ şi că nu crede că există un preţ atât de mare care să nu fie plătit pentru unitatea dreptei.

Anterior întâlnirii cu Iohannis, Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că s-a întâlnit şi cu Vasile Blaga, cu care a discutat aceleaşi subiecte. „Suntem în discuţii, nu e absolut niciun secret câtă vreme construcţia unui mare partid în jumătatea de centru-dreapta ne interesează pe toţi. Totul se face cu calm, cu luciditate, cu multă maturitate“, a mai spus Ungureanu.

Întrebat dacă o candidatură a lui Cristian Diaconescu la preşedinţie ar putea împiedica unificarea dreptei, Ungureanu a explicat că unitatea dreptei se face în primul rând în jurul principiilor şi nu al oamenilor.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat în 5 iunie că a intrat în campania prezidenţială, el afirmând că „un tandem Ungureanu - Cristian Diaconescu sună bine“, deşi nu exclude nici varianta tandemului Ungureanu - Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite