Iohannis: România câștigă procesul pentru Roșia Montană luptând și reușind să protejeze patrimoniul național

0
Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, un mesaj în care felicită echipa de avocați a României din procesul Roșia Montană, după ce țara noastră a câștigat la ICSID, iar statul nu va fi nevoit să plătească vreo sumă de bani companiei canadiene Gabries Resources.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO EP
Președintele României, Klaus Iohannis FOTO EP

Salut reușita României în procesul privind Roșia Montană și felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre, în cadrul procesului de arbitraj internațional de la ICSID.  După mulți ani de contestări și dezbateri, atât politice, cât și juridice, suntem astăzi la momentul adevărului: România câștigă procesul pentru Roșia Montană, fără penalizări sau despăgubiri, luptând și reușind să protejeze patrimoniul național”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Iohannis.

România câştigă procesul privind Roșia Montană! Statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, ba chiar are de recuperat cheltuieli de judecată. După nouă ani de proces, acest dosar se închide printr-o decizie definitivă și executorie. S-a putut ajunge la această soluționare favorabilă mai ales ca urmare a muncii depuse de experții Ministerului de Finanțe condus de Marcel Boloș și de echipa de avocați selecționată de minister. Mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru cauza României”, a transmis la rândul său, Nicolae Ciucă, al doile aom în stat. 

Poziția Guvernului

Anunțul privind decizia ICSID a fost transmisă Guvernului. „România a câștigat  acțiunea arbitrală în dosarul Roșia Montană, decizia Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii a fost comunicata în această  seară Guvernului României. Potrivit Hotărârii Tribunalului Arbitral, România primește câștig de cauză la acuzațiile adresate de Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey). Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj. În urmatoarele 20 de zile urmează să fie publicată  motivarea deciziei ICSID. Guvernul României  salută această decizie și  mulțumește tuturor celor implicați în apărarea  intereselor statului român”, a precizat Guvernul într-un comunicat de presă. 

Ne-am luptat pentru România pentru că era nedrept ca fiecare salariat și pensionar al acestei țări să fie penalizat pentru greșelile unor oameni politici care au acționat împotriva intereselor României. Mulțumesc echipei de avocați care a reprezentat România cu profesionalism, cinste și onoare! Românii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor unor premieri care au pus interesele personale mai presus decât interesele naționale", a subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite