Ciolacu ar organiza referendum pentru Roșia Montană: Să vedem dacă românii sunt de acord sa începem exploatarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat joi, într-o discuție cu jurnaliștii la Palatul Victoria, că vrea organizarea unui referendum pentru Roșia Montană, pentru a vedea dacă românii sunt de acord cu exploatarea aurului.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Eu aș zice sa organizăm referendum pentru Roșia Montană. Să vedem dacă românii sunt de acord sa începem exploatarea aurului, le-a spus premierul Marcel Ciolacu jurnaliștilor, potrivit Digi24.

Afirmația vine în contextul în care vineri se așteptată pronunţarea deciziei de către instanţa arbitrală internaţională privind despăgubirile sau posibilitatea exploatării aurului de la Roșia Montană.

Decizia definitivă în cazul Roșia Montană, daca statul roman va fi obligat la despagubiri sau nu, era așteptată încă de pe 10 februarie.

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat convins luna trecută că vor exista discuții cu compania Gabriel Resources privind sumele datorate de stat, în contextul în care guvernul se așteaptă ca Tribunalul Băncii Mondiale să dea o decizie nefavorabilă României în procesul pentru proiectul aurifer din Apuseni.

Șeful Guvernului a afirmat atunci că va solicita toate documentele referitoare la proces, „astfel încât românii cu toții să știe adevărul”.

„Oricum vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice și administrative luate ca România să piardă acest proces am să vi le pun la dispoziție și românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.   

„Eu cel puțin m-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie ca și prim-ministru pentru toate tâmpeniile făcute de alții. După vaccinuri și ședința de Guvern pe care o facem azi ca să contractăm o firmă de avocați ca să ne putem apăra ca și alte state din UE, înțeleg că până pe data de 10 (n.r. februarie) va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană”, a completat premierul. 

Discuțiile din Guvern au avut loc sub premisa că țara noastră va trebui să plătească minim două miliarde de dolari, potrivit unor surse politice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite