Iohannis: Limba română va continua să ne ţină uniţi şi apropiaţi de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Arhivă
Klaus Iohannis FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Limbii Române, prin care a subliniat rolul de liant al acesteia este „mai important ca niciodată” în Diaspora şi i-a felicitat pe cei care contribuie în domeniul literar, al ştiinţei şi al cercetării, în spaţiul academic ori editorial, la cultivarea limbii române şi la comunicarea prin intermediul ei a valorilor imortante ale civilizaţiei româneşti şi universale.

„Astăzi, 31 August, sărbătorim Ziua Limbii Române. Îi felicit cu acest prilej pe toţi cei care contribuie în domeniul literar, al ştiinţei şi al cercetării, în spaţiul academic ori editorial la cultivarea limbii române şi la comunicarea prin intermediul acesteia a importantelor valori ale civilizaţiei româneşti şi universale”, a transmis Klaus Iohannis. 

Şeful statului a mai explicat că ”pentru românii de peste hotare, limba română este cea care îi face să se simtă „acasă”, oriunde s-ar afla, iar, într-o diaspora atât de numeroasă, rolul său de liant este mai important ca niciodată. Dragi români de pretutindeni, să nu încetaţi să iubiţi limba română şi să cultivaţi dragostea pentru aceasta şi în rândul copiilor, în spiritul preţuirii şi folosirii sale corecte”. 

Preşedintele este încrezător că „prin implementarea Proiectului „România Educată”, se vor găsi soluţii pentru digitalizarea predării limbii române, atât în ţară, cât şi în comunităţile româneşti din străinătate, precum şi pentru sprijinirea celor care, prin cultivarea limbii, menţin legătura comunităţilor de români de pretutindeni cu ţara. Salut efortul făcut de numeroase asociaţii şi iniţiative private din toată lumea pentru a menţine viu accesul românilor la învăţarea limbii materne. Limba română va continua să ne ţină uniţi şi apropiaţi de ţară. Această comoară, care a dăinuit peste veacuri, va rămâne elementul central al identităţii noastre, întru mulţi ani”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite