Iohannis: Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează / Ce spune despre tensiuni

0
Publicat:

Preşedintele României a declarat, marţi, că PNL şi PSD încearcă să se profileze pe teme de actualitate, uneori înainte să se consulte între ele, dar acest lucru nu reprezintă o „catastrofă”.

Iohannis are încredere în continuare în Guvern și Coaliție FOTO Presidency
Iohannis are încredere în continuare în Guvern și Coaliție FOTO Presidency

Sunt două partide mari care formează o coaliţie. Amândouă partidele încearcă să se profileze, este un lucru absolut natural în politică şi atunci se întâmplă ca un politician dintr-o parte sau din cealaltă parte să încerce să se profileze pe o temă de mare actualitate, câteodată înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie, dar asta nu este niciun fel de catastrofă”, a afirmat Iohannis întrebat cum vede disensiunile dintre PNL şi PSD.

Șeful statului a subliniat că poate mediatic sunt atractive conflictele, dar situația e sub control. „Și ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce, în realitate coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate, haideţi să nu confundăm discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician şi guvernarea care funcţionează chiar foarte bine. Vedeţi că tot timpul există întâlniri ale coaliţiei, se discută problemele şi se rezolvă. Nota Bene: sunt de acord şi le rezolvă”, a completat Iohannis.

Declarațiile lui Iohannis au avut loc la New York, acolo unde șeful statului conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercur la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Ciolacu neagă tensiunile din Coaliție

Președintele PSD a subliniat că în discuțiile din Coaliție, Nicolae Ciucă nu i-a cerut ca social-democrații să nu mai iasă cu anunțuri de măsuri care pun presiune pe buget. „Suntem doi lideri, de la două partide. Eu de la PSD, cel mai mare din România, dânsul de la PNl, al doilea cel mai mare partid. Dar nu cred că am ajuns să ne cerem ce să comunicăm. Nu am auzit de o astfel de propunere sau o astfel de remarcă (...) Cine transmite știri pe surse astfel de lucruri îngreuneaă activitatea coaliției”, a fost de părere Marcel Ciolacu. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, premierul Ciucă i-a cerut lui Ciolacu mai multă prudență în comunicarea publică privind cifrele pentru măriri. 

Liderul PSD a anunțat că săptămâna viitoare este dat raportul de la comisia de specialitate din Senat pe ordonanța d eurgență privind energia. „OUG-ul este acum la prima Cameră sesizată, la Senat. Săptămâna viitoare se dă raportul. Deja am convenit modificări pentru instituțiile cultelor, serviciile publice - respectiv companiile d apă și transport. Deja au fost convenite. Mai avem (...) Ținând cont că fabriciile de medicamente generice au preț plafonat, acele medicamente dispar de pe piața din România. Normal că statul dacă a plafonat, să vină cu o măsură”,a punctat preledintele social-democrat.

De altfel, pe tema anunțurilor privind mărirea de pensii și salarii, inclusiv șeful statului a îndemnat la prudență, adică la așteptarea tuturor datelor privind proiecția bugetară, pentru ca apoi în Coaliție să se decidp până unde se poate merge cu nivelul creșterii veniturilor, prin bugetul de stat. Singura certitudine din Coaliție este că procentul minim de mărire a pensiilor ar urma să fie10%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite