Iohannis, atac dur la PSD: Este o jenă publică ce faceţi în această campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Marian Iliescu
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Marian Iliescu

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a lansat, duminică seară, un atac fără precedent la adresa PSD, afirmând că social-democraţii poartă o campanie mizerabilă la adresa sa.

„Trebuie să constatăm că din partea PSD, în special, se poartă o campanie mizerabilă la adresa mea. Este vorba de o campanie mizerabilă purtată de întregul PSD, de toţi purtătorii de mesaj, de purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a lui Victor Ponta. E o jenă publică, doamnelor, domnilor din PSD, ce faceţi în aceasă campanie. Este sub limita inferioară felul în care înţelegeţi să acoperiţi lipsa unui proiect pentru România prin atacuri la persoana mea şi familia mea“, a afirmat Klaus Iohannis, citat de hotnews.ro. 

Candidatul ACL a amintit şi de pliantele distribuite de PSD prin intermediul Poştei Române. „E inadmisibil ca PSD vină cu afirmaţii menite să sperie pensionarii din România. PSD a dat milioane de fluturaşi că eu am tăiat pensiile şi le voi tăia dacă voi ajunge preşedinte. Este bine ştiut că eu nu am tăiat pensiile, cum nu le-a tăiat nimeni. Eu îmi doresc o Românie prosperă. Este inadmisibil că PSD a târât inclusiv Poşta Română în această campanie murdară, trimiţând fluturaşi împreună cu fluturaşii de pensii. Ruşine!“, le-a transmis Iohannis social-democraţilor.

Întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, duminică, potrivit cărora ar fi trebuit să ceară judecarea procesului său de incompatibilitate înainte de a-şi depune candidatura, Iohannis a răspuns: „Preşedintele ar trebui să aibă mai multă încredere în justiţie. Eu am mare încredere şi nu am nicio problemă. Eu m-aş bucura să se judece mai repede doar că nu am considerat că este treaba mea să îi spus Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ce să facă“.

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, duminică, în legătură cu dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, afirmând că prezidenţiabilul ACL ar fi dat dovadă de moralitate dacă ar fi cerut ca dosarul să fie judecat înainte de depunerea candidaturii. 

„Dosarul domnului Iohannis legat de incompatibilitate se află la Înalta Curte, de anul trecut.  Nimeni nu este îndreptăţit să judece termenele. Şi totuşi, dacă privim la situaţia reală, existau variante: să se judece înainte de depunerea candidaturilor, cea mai corectă din punctul de vedere al sănătăţii competiţiei, să se judece înainte de a se băga voturile în urnă. Singurul lucru este doar să comentăm o realitate. Situaţia ideală: judecarea înainte de depunerea candidaturilor. Aici sunt procedurile Curţii pe care nu le pot aprecia“, a afirmat şeful statului. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatoarea Gabriela Firea, a declarat joi că doreşte să ridice nişte semne de întrebare referitoare la implicarea familiei Iohannis în traficul cu copii. Acuzaţia este veche şi datează de pe vremea când Iohannis ocupa funcţia de inspector şcolar.

Firea a dat publicităţii în acest sens şi o scrisoare deschisă în care propune românilor să se uite la fapte, la date, la realităţi, care arată un profil total neaşteptat pentru cel care doreşte să ajungă preşedinte al României, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a amintit de un caz din anii 90, în care trei copii orfani au fost înfiaţi de o familie de canadieni, cu sprijinul familiei Iohannis, copii despre care bunica şi mătuşa acestora nu mai ştie nimic după toţi aceşti ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite