Gyorgy Frunda: Ceea ce numim autonomie nu aduce atingere suveranităţii României

0
0

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy afirmă că ar trebui ca într-una din noile regiuni ale României maghiarii să fie majoritari, oglindind astfel "adevărul istoric şi tradiţia ardeleană".

El subliniază că autonomia "este contrapusul a ceea ce numim segregare sau ceea ce ar putea aduce atingere suveranităţii" statului.

Senatorul UDMR de Mureş Frunda Gyorgy a declarat, luni, după lansarea candidaţilor Uniunii din judeţul Mureş, că el nu are nicio problemă cu definiţiile din Constituţie referitoare la România, cu excepţia sintagmei "stat naţional", care "nu reflectă adevărul şi nu are valoare nici juridică, nici politică".

"Ceea ce numim autonomie este contrapusul a ceea ce numim segregare sau ceea ce ar putea aduce atingere suveranităţii. Este un fel de a trăi în statul care ar trebui să fie în continuare suveran şi unitar, care este România, eu n-am nimic decât cu sintagma de «naţional», care după părerea mea nu reflectă adevărul şi nu are valoare nici juridică, nici politică", a spus Frunda, citat de Mediafax.

Întrebat dacă, după reorganizarea administrativă, ar trebui să existe o regiune în România în care maghiarii să fie majoritari, Frunda a răspuns afirmativ, precizând că astfel s-ar reflecta "adevărul istoric şi tradiţia ardeleană", după cum apare şi în proiectul UDMR pe acest subiect, care prevede înfiinţarea a 15-16 regiuni.

"Da, ar trebui ca în România să existe 15-16 regiuni, iar una dintre aceste regiuni să oglindească adevărul istoric şi tradiţia ardeleană - o regiune unde numeric ungurii sunt majoritari", a spus Frunda.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite