Guvernul dă 53 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară către aleşii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Liderii PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Pe ordoninea de zi a şedinţei de Guvern figurează o Hotărâre de Guvern prin care sunt date aproximativ 53 de milioane de lei către autorităţile locale, cu doar câteva ore înainte de întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu primarii PNL, în cadrul Ligii Aleşilor Locali din Poiana Braşov.

„Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2022 cu suma de 53.444 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital”, arată proiectul de hotărâre. 

Anexa integrantă nu a fost prezentată alături de nota de fundamentare pentru HG. Decizia Guvernului are loc cu câteva ore înainte de Liga Aleşilor Locali a PNL, eveniment la care liderii formaţiunii liberale se întâlnesc cu aproximativ 2000 de primari, pentru a vorbi mai multe teme referitoare la admnistraţia locală. 

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, una din temele principale va fi legate de implementarea Programului „Anghel Saligny”, dar şi alocările din PNDL 2, din care încă se mai fac plăţi de decontare a lucrărilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite