Grindeanu îi bate obrazul lui Dragnea: Nu îmi dau demisia. Mi s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să demisionez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu îşi dă demisia, el spunând că are obligaţia de a se purta responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care face parte. Mai mult, acesta a subliniat că a fost ofertat de liderii PSD cu preluarea şefiei diferitor instituţii, însă a refuzat.

„Vreau să le transmit multora din colegii din CExN că au trecut prin această experienţă neplăcută. Nu e prima experienţă. Dacă ne uităm în spate au mai existat asemenea experienţe în partid. Ştiu de toate lucrurile şi ce s-a întâmplat şi înainte de Comitet. Inclusiv în această seară, în câteva rânduri, mi s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului ca să-mi dau demisia sau să fac parte din viitorul guvern, să fiu ministru, viceprim-ministru“, a declarat Sorin Grindeanu. 

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a explicat şi de ce nu vrea să să renunţe la funcţia de premier până nu i se oferă anumite garanţii instituţionale. 

„Nu-mi dau demisia şi vă spun şi de ce. Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi partidul din care fac parte. Acest guvern e guvernul României, nu al Comitetului Executiv. Eu mă simt responsabil de acest lucru. Îmi voi da demisia atunci când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premar de la PSD. E vorba de voturile atâtor sute de mii de oameni“, a completat Grindeanu. 

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declara că aşteaptă demisia guvernului condus de Grindeanu şi a cerut terminarea acestui prim Executiv al PSD care nu a reuşit să fie atât de performant pe cât se aştepta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite