Gorghiu: A fost catastrofal mandatul actualei conduceri a ANRE. Tăcerea lor vinovată din toate aceste luni ne-a costat enorm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, susține că mandatul actualei conduceri a ANRE a fost catastrofal, precizând că „tăcerea lor vinovată din toate aceste luni ne-a costat enorm”.

Alina Gorghiu critică actuala conducere a ANRE FOTO: Facebook
Alina Gorghiu critică actuala conducere a ANRE FOTO: Facebook

„Slavă cerului că se termină (mandatul conducerii ANRE în octombrie - n.r.), că a fost catastrofal mandatul actualei conduceri a ANRE. Fără niciun fel de exagerare, tăcerea lor vinovată din toate aceste luni ne-a costat enorm. Este actorul care trebuia să fie cel mai atent la piaţa energiei şi să vină cu soluţii”, a spus Alina Gorghiu, la Senat, conform News.ro.

Vicepreședintele PNL a precizat că imediat după terminarea mandatului actualei conduceri a ANRE își dorește să vadă în cadrul acestei instituții specialiști care să se implice activ în rezolvarea problemelor din domeniul energiei.

„Mai e o lună până la finalizarea mandatului conducerii ANRE, pe care PSD şi-a asumat-o. Domnul Chiriţă e colegul de la PSD, susţinut de PSD şi menajat în această perioadă. Aş fi preferat să fie pus mai mult la muncă în beneficiul consumatorilor casnici, al firmelor care au avut mari probleme, însă tot răul spre bine. Se termină mandatul conducerii ANRE şi îmi doresc tare mult să văd specialişti acolo care să fie implicaţi activ în rezolvarea problemelor”, a spus preşedintele interimar al Senatului. 

Replica lui Ciolacu

Anterior, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a solicitat public revocarea conducerii ANRE.  În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut liberalului să vină cu o propunere.

„Nu a fost niciun scandal. Mie nu mi-a cerut nimeni în coaliţie”, a declarat șeful PSD, fiind întrebat într-o conferință de presă cu privire la discuțiile din Coaliție pe tema conducerii ANRE, după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a susținut că trebuie demisă conducerea instituției. 

Social democratul i-a cerut în schimb liberalului să vină propună un specialist pentru ocuparea funcției de preşedinte al ANRE. „Dacă CV-ul o să ne impresioneze pe mine şi pe colegii mei noi îl vom susţine în Parlament. Nu am nicio reţinere să găsim un specialist, dar dacă dânsul şi-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru şefia ANRE”, a spus Ciolacu. 

Liderul social-democrat i-a sugerat prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, să discute și cu colegii din Parlamentul României, care nu au pensii speciale, explicând că reprezentanții conducerii ANRE își termină mandatul în octombrie. 

„Poate ar trebui să se mai vorbească şi cu colegii care nu au pensii speciale din Parlamentul României, faţă de cei din Parlamentul European, că în octombrie echipa de conducere a ANRE îşi termină mandatul. Suntem oameni totuşi responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite