Georgică Severin îi cere demisia lui Stelian Tănase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, Georgică Severin, i-a cerut, joi, demisia preşedintele director-general al Societăţii Române de Televiziune, Stelian Tănase, pentru că a încălcat Legea audiovizualului atunci când a trimis noile grile de programe CNA fără ca acestea să fie aprobate de Consiliul de administraţie al SRTV.

„Având în vedere faptul că preşedintele director-general al SRTV nu reuşeşte o conlucrare cu consiliul de administraţie al cărui membru este, având în vedere că a înaintat mai multe grile la CNA fără aprobarea CA, încălcând legea, dovadă că CNA nu le-a pus în discuţie, având în vedere faptul că a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre (a CA – n.r.) îi solicit oficial demisia“, a spus Severin, joi, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

„În acest moment, televiziunea funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate, nu în alt sens“, a comentat preşedintele Comisei pentru cultură a Senatului.

Severin îi mai reproşează lui Tănase că şi-a manipulat colegii din Consiliul de Administraţie privind înfiinţarea unei fundaţii care să se ocupe cu atragerea de fonduri europene.

„Domnul Tănase şi-a manipulat colegii din Consiliul de Administraţie, ştiu că a fost un singur vor împotrivă, al domnului Blebea (Cătălin Blebea — n.r.), şi în data de 11 septembrie se adoptă hotărârea de înfiinţare a respectivei fundaţii. Nouă ne înaintează în data de 18 septembrie să ne ceară avizul0147, a mai spus Severin.

Severin mai susţine că Stelian Tănase a uitat angajamentul luat cu privire la starea financiară a TVR.

„Cred că domnul Tănase, foarte preocupat în ultima vreme de această fundaţie, a uitat menirea domniei sale şi angajamentul pe care şi l-a luat legat de starea financiară a TVR şi ceea ce trebuie să facă. Îmi pare rău, pentru că în continuare am o părere foarte bună despre intelectualul Stelian Tănase. Din păcate, începe să mă dezamăgească managerul şi conducătorul instituţiei“, a afirmat preşedintele Comisiei pentru cultură şi media.

Potrivit lui Severin, majoritatea proiectelor de fonduri europene sunt pe resurse umane, iar comisia a dat marţi aviz negativ privind înfiinţarea fundaţiei.

Directorul TVR, Stelian Tănase, a declarat, miercuri, la Parlament, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR, Corneliu Calotă, i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu, potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite