George Simion, despre legalizarea canabisului medicinal în România: „Vom vota pentru cânepa românească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, co-preşedintele AUR, vrea să fie legalizată cânepa românească, pentru scopuri medicinale. FOTO: Arhivă
George Simion, co-preşedintele AUR, vrea să fie legalizată cânepa românească, pentru scopuri medicinale. FOTO: Arhivă

George Simion, co-preşedintele AUR, susţine legalizarea canabisului în scop medicinal. Liderul AUR a transmis că va vota pentru cânepă, dar pentru cea românească.

George Simion a afirmat că AUR doreşte să elimine „aberaţiile” din sistem şi să voteze pentru canabisul folosit în scopuri medicinale, spunând că, în România, cânepa a fost interzisă din motive „absurde”. Liderul AUR a subliniat că va vota pentru cânepa românească. 

„Este vorba de CBD, o substanţă pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor. Mulţi în perioada aceasta de cancer şi leucemie a trebuit să facă ilegalităţi şi să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. (...) AUR vrea să elimine aberaţiile astea din sistem şi vom vota pentru cânepa românească şi canabisul pentru uz medicinal”, a spus George Simion pentru Aleph News.

Nu în ultimul rând, Simion a transmis că cea mai mare problemă în acest moment este reprezentată de poliţiştii care „patronează consumul de canabis în mod ilegal”

„Patronează întregi reţele de acest gen şi câştigă bani mulţi de pe urma faptului că este interzis”, a mai spus liderul AUR.

În România există încă din 2019 un proiect de lege care priveşte legalizarea canabisului în scopuri medicinale, însă acesta nu a primit susţinerea Guvernului, pe motiv că fenomenul drogurilor reprezintă o ameninţare la adresa securităţii, democraţiei, bunei guvernări şi a statului de drept.

„Deocamdată, societatea noastră nu este pregatită pentru o temă legată de legalizarea drogurilor. Eu personal nu susţin o asemenea discuţie în această zonă, pentru că s-ar amesteca cu demersul nostru pe zona medicală”, a spus Emanuel Ungureanu, deputat USR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite