Fostul şofer al lui Dragnea, numit preşedinte executiv al PSD Cluj. Ce sinecuri a mai bifat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujeanul Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în Guvernul Dăncilă, a fost numit preşedinte executiv al PSD Cluj, potrivit ziardecluj.ro. Mlădinoiu este unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea: i-a fost agent de pază, şofer şi cărător de servietă. Pentru loialitate, Dragnea l-a răsplătit cu funcţii în guvern şi l-a cooptat în afaceri de familie. În timpul liber, Mlădinoiu face atletism alături de Claudiu Manda, europarlamentar PSD

În 2012, Liviu Dragnea ajungea vicepremier în Guvernul Ponta şi ministru al Dezvoltării Regionale. Rangul îi oferea dreptul la maşină, şofer şi aghiotant, iar Dragnea n-a refuzat. Încă nu începuse lupta cu statul paralel. În rolul de aghiotant, SPP l-a distribuit atunci pe Adrian Mlădinoiu, care s-a instalat pe scaunul din dreapta al limuzinei ministeriale, lângă şofer. Treaba sa era să-i păzească spatele lui Dragnea şi să-i care servieta. Cu timpul, aceste formalităţi au fost depăşite: Dragnea a căpătat încredere în aghiotantul său, iar în 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. Loialitatea fostului ofiţer SPP a fost răsplătită cu vârf şi îndesat. Imediat, Mlădinoiu a ajuns partener de afaceri cu Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Cei doi sunt asociaţi în firmele Pantofi Lux Ştefan SRL şi Romcip, fostă Salcia SA Teleorman, afacerea cu porci pe care micul Dragnea o patronează în acte.

Dragnea, apoape să-şi facă şoferul senator

La scurt timp după ce Mlădinoiu a demisionat din SPP, Dragnea a ajuns preşedintele PSD, aşa că ascensiunea fostului aghiotant n-a mai putut fi oprită. Potrivit unor surse politice, la alegerile parlamentare din 2016, liderul PSD a vrut să-l facă pe fostul său aghiotant senator, însă a dat înapoi după ce vestea a transpirat în presă. Erau zilele în care Dragnea îi făcuse loc pe lista pentru parlamentare fostei sale secretare, Beatrice Tudor. N-a mai fost loc şi pentru Mlădinoiu în Parlament, dar s-a găsit un loc în Guvern.

Imediat după învestirea Guvernului Grindeanu, Adrian Mlădinoiu a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cinci luni mai târziu, Mlădinoiu avea să fie primul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea demis din Guvern în timpul conflictului dintre Dragnea şi Grindeanu, câştigat, până la urmă, de fostul lider PSD.

Dar odată cu instalarea lui Mihai Tudose în Palatul Victoria s-a întors şi Adrian Mlădinoiu în Guvern, numai că, de această dată, Dragnea l-a trimis în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cea mai înaltă structură de conducere a companiei. Compania distribuie  zeci de milioane de euro pentru drumurile naţionale, bani de care a beneficiat şi Tel Drum, firma condusă din umbră de Liviu Dragnea. 

După şase luni, a venit şi rândul lui Tudose să fie schimbat, iar premier a ajuns Viorica Dăncilă. Odată cu noul premier, Adrian Mlădinoiu s-a întors în Secretariatul General al Guvernului, primind sarcini mai importante. Spre exemplu, în primăvara anului trecut a condus o delegaţie ministerială în Israel. Când nu e la guvern, Adrian Mlădinoiu face atletism alături de  Claudiu Manda, fost preşedintele Comisiei de control al SRI, în prezent europarlamentar PSD. 

Cine e noul şef al PSD Cluj

Noul preşedinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, ziarist la origine, îmbină din 2012 activitatea de jurnalist/patron de ziar cu cele de om de afaceri şi candidat la intrarea în politică. A intrat în cursa pentru un post de parlamentar (2012) şi pentru fotoliul de primar al Clujului (2016) obţinând rezultate de sub 3%. A folosit de fiecare dată instituţiile media pe care le-a condus în lupta electorală.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite