Florin Cîţu îl revocă pe Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei: Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul a declarat la finalul şedinţei de Guvern ţinute fără miniştrii USRPLUS că îl revocă pe ministrul Justiţiei Stelian Ion. „Am trimis documentul cu revocarea”, a informat premierul. El a motivat decizia făcută afirmând că nu va accepta miniştri care se opun modernizării României şi a spus că va propune un ministru interimar care să înţeleagă prioritatea zero a investiţiilor.

„Am luat o decizie necesară, acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion”, a anunţat premierul la finalul şedinţei de Guvern ţinute fără miniştrii USRPLUS.

El a explicat decizia luată declarând: „Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care din fericire nu a reuşit să se impună în Coaliţie, nu a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit proiectele. Un exemplu este desfiinţarea SIIJ care nici după 8 luni de mandat nu a fost desfiinţşată.  A bloca activitatea Guvernului înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament”, a declarat el. 

Premierul a mai completat faptul că „doar pentru că USRPLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie, Biroul Politic al PNL a asumat acest proiect de investiţii care nu este PNDL 3.Este un proiect dedicat pentru asfalt apă, canalizare, gaz, simbol al modernizării României”. 

„Am trimis documentul cu revocarea, ci propune un interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. (...) Îmi doresc ca partenerii de coaliţii că aibă înţelegere, responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la Guvernare aşa cum comunică de azi dimineaţă. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români.”, a mai declarat premierul. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat la Digi24 că şedinţa de Guvern fără miniştrii USR PLUS s-a ţinut, însă doar s-a deschis, s-a constatat faptul că există cvorum şi s-a încheiat fără adoptarea OUG privind aprobarea programului naţional de investiţii Anghel Saligny.

Potrivit ministrului, şedinţa urmează să fie convocată joi. 

Executivul a decis să ţină şedinţa de Guvern fără miniştri USR PLUS. Partidul care a anunţat că nu va participa face apel la premier să nu pună secretarii de stat PNL din ministerele conduse de USR PLUS să încalce legea.

Reprezentanţii USR PLUS în Guvern au anunţat că nu vor participa la şedinţa programată pentru miercuri seara în încercarea de a boicota şedinţa. Dan Barna a anunţat că mâine va exista o întâlnire a coaliţiei în care se va stabili cum va funcţiona parteneriatul în continuare, în contextul crizei generată de OUG Anghel Saligny.

Citeşte şi: 

Prima reacţie USR PLUS, după revocarea lui Stelian Ion. Barna: „Florin Cîţu trebuie să plece, este mai rău ca Dragnea”. Ce spune Cioloş

VIDEO

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite