Firea propune schimbarea OUG privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice: Din cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO gov.ro
Gabriela Firea FOTO gov.ro

Ministrul Familiei a anunţat, printr-o postare postare pe contul PSD, că va propune în Guvern, în scurt timp, schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice. Gabriela Firea doreşte, printre altele,  sprijinirea familiilor cu trei sau mai mulţi copii şi asigurarea egalităţii de şanse pentru femei în cazul ocupării posturilor de decizie.

„O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice. Din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul. 

Gabriela Firea susţine că există femeile ”sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere” şi consideră că acestea ar trebuie susţine, apreciate şi promovate în primul rând de instituţiile statului. 

„Cred că instituţiile statului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplu, că le susţin, că le apreciază şi că le promovează. Există bariere de gen în foarte multe corporaţii şi instituţii de stat” , a mai explicat Gabriela Firea. 

Ministrul Familiei a precizat că lucrează la un proiect de lege, o noutate pentru România, prin care familiile cu mai mult de trei copii să fie recunoscute ca şi termen administrativ. 

„Lucrăm la un proiect care este o nouătate în România. Sunt declaraţii foarte frumoase privind susţinerea familiilor numeroase, a familiilor cu trei sau mai mulţi copii, dar la modul concret nu este recunoscută ca şi termen administrativ ideea de familie numeroasă. (…) Am stabilit să susţinem mai multe proiecte de lege, primul să fie ca aceste familii să fie recunoscute ca familii numeroase care au nevoie de ajutor. Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase” , a explicat ministrul Familiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite