Facebook avertizează că o postare de pe pagina Dianei Şoşoacă face trimitere la site-uri controlate de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Facebook avertizează că o postare de pe pagina oficială a senatoarei Diana Şoşoacă face trimitere la site-uri care pot fi „parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”.

„Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus", este mesajul pe care Facebook îl afişează alături de postarea senatoarei Diana Şoşoacă referitoare la relaţia cu Ucraina.

Diana Şoşoacă a distribuit, pe 11 martie, o altă postare a sa, din data de 20 ianuarie, unde este prezentat discursul pe care l-a susţinut în plenul Senatului referitor la acordul tehnico-militar dintre România şi Ucraina din urmă cu aproape un an, postare care face trimitere la două site-uri, unul dintre ele fiind Sputnik, principalul canal de propagandă al Kremlinului. De altfel, activitatea Sputnik a fost restricţionată pe teritoriul Uniunii Europene.

„Entităţile media controlate de stat” sunt instituţiile media pe care Facebook le consideră a fi parţial sau în întregime sub controlul editorial al autorităţilor guvernamentale, pe baza unor cercetări şi evaluări efectuate pe cont propriu ţinând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop.

FOTO Captură

„Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparenţă, deoarece credem că ele combină influenţa unei organizaţii media cu susţinerea unui stat. Facebook încearcă să identifice aceste organizaţii în baza definiţiei şi standardelor sale, analizând cine le deţine, cine le administrează, cine le finanţează şi procesele care pot asigura independenţa editorială”, explică Facebook.

Organizaţiile care consideră că li s-a aplicat o etichetă necorespunzătoare pot să trimită o contestaţie. De asemenea, compania nu consideră că în definiţia stabilită pentru entităţile media controlate de stat se încadrează organizaţiile media publice care sunt finanţate din bani publici, care au o misiune în folos public şi care demonstrează că au control editorial independent. „În prezent, nu vom aplica eticheta pentru aceste organizaţii", mai precizează reprezentanţii Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite