Eurodeputatul Tomac în vizită la baza Cincu: Sper ca cetăţenii români să înţeleagă cât de importantă este umbrela de securitate NATO

0
Publicat:

Eurodeputatul Eugen Tomac şi-a exprimat speranţa luni, după o vizită la baza militară de la Cincu împreună cu o delegaţie a Parlamentului European, că cetăţenii României înţeleg cât este de importantă, în actualul context regional, "umbrela de securitate NATO".

Foto Facebook/Eugen Tomac
Foto Facebook/Eugen Tomac

Deputaţii din Subcomisia pentru Securitate şi Apărare (SEDE) a Parlamentului European efectuează vizite în România şi Republica Moldova, în perioada 15-18 mai, pentru a discuta despre securitatea regională şi implicaţiile războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

"Primul popas l-am făcut la Cincu, unde se află Grupul de Luptă NATO. (...) Este unul dintre cele 8 grupuri de luptă de pe flancul de est al NATO şi are menirea de a întări capacitatea de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung.

N-am crezut niciodată că voi trăi un sentiment atât de ciudat; să fiu în misiune europeană acasă pentru a discuta despre apărarea R. Moldova în faţa ameninţărilor Rusiei. Sper ca cetăţenii români să înţeleagă cât de importantă este umbrela de securitate NATO, lucru de care românii din R. Moldova nu se pot bucura, iar ameninţările Rusiei curg continuu", a scris Tomac pe Facebook.  

El afirmă, în mesaj, că "toată lumea civilizată" este alături de Republica Moldova, cu excepţia unor "politicieni extremişti", pe care îi acuză că fac propagandă împotriva Republicii Moldova şi a Uniunii Europene.

"Noi însă ştim ce avem de făcut. Putin nu ne poate diviza, noi vom rămâne uniţi împotriva tuturor ameninţărilor, indiferent de unde vin. #alaturideRMoldova", se mai arată în postare.

Parlamentul European a informat, într-un comunicat de presă, că delegaţia SEDE va vizita întâi România, care îşi consolidează securitatea şi apărarea, inclusiv prin întărirea prezenţei avansate a NATO, ca urmare a preocupărilor sporite în materie de securitate în regiune.

În Republica Moldova, delegaţia va discuta despre misiunea EUBAM (Misiunea UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina) şi despre înfiinţarea primei misiuni a UE pentru abordarea ameninţărilor hibride, noua Misiune de Parteneriat a UE în Republica Moldova (EUPM Moldova).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite