Elena Udrea vrea s-o dea în judecată Oana Stancu în urma unei anchete de la Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După atacuri repetate lansate de Oana Stancu în emisiunea ei „Exces de putere” la adresa Elenei Udrea, liderul democrat-liberal a decis să dea în judecată postul Antena 3, dar și pe prezentatoare. Udrea susține că postul TV duce o campanie de denigrare împotriva ei, „la comanda patronului postului”. Oana Stancu afirmă că s-a obişnuit cu astfel de reacţii din partea politicienilor români că ancheta este corectă şi că

”După unul dintre cele mai murdare şi nedrepte atacuri la adresa mea din ultimul timp, reprezentat de emisiunea Oanei Stancu de sâmbătă seară, am decis să dau în judecată Antena 3 şi pe prezentatoarea în cauză şi, în egală măsură, să sesizez Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru abuzurile şi încălcările repetate ale legislaţiei”, scrie Elena Udrea pe blogul ei.

Liderul PDL își argumentează decizia spunând că, în ultimii trei ani, trustul patronat de Dan Voiculescu a dus o campanie de denigrare a ei, prezentând ”informaţii mincinoase şi calomnioase legate de mine, de familia mea ori de persoane pe care le cunosc mai mult sau mai puţin, cu unicul scop de a-mi afecta imaginea publică”.

Udrea furnizează și un motiv pentru care este atacată în mod constant ”fără argumente”: ”Aşa cum spunea zilele trecute unul din personajele care participă la campania lui Voiculescu, Cornel Nistorescu, trebuie să fiu <<scoasă din politică>>, în dorinţa disperată a lui Felix de a-şi anihila unul dintre cei mai mari adversari politici, care face tot posibilul să-l împiedice să pună mâna pe resursele statului”.

"Încă de la lansare, sâmbâtă de sâmbătă sunt subiect al emisiunii <<Exces de Putere>>, la comanda patronului postului, în dispreţul oricăror norme deontologice şi cu încălcarea gravă a dreptului la imagine şi la reputaţie. Ultimele episoade, derulate în plină campanie electorală, reprezintă şi o încercare disperată de a lovi în Partidul Democrat Liberal în perspectiva alegerilor din 10 iunie", mai scrie Udrea pe blog.

Fostul ministru al Turismului spune că, deşi Antena 3 a fost amendată săptămâna trecută pentru emisiunea Oanei Stancu, prezentatoarea "a perseverat în atacuri halucinante, semn că nu le pasă nici cât negru sub unghie că încalcă legislaţia, atât timp cât îşi ating scopul".

Omul politic consideră lupta dintre ea şi Dan Voiculescu una inegală, din moment ce acesta din urmă deţine un întreg trust de presă. Udrea a ţinut să menţioneze că "lupta politică trebuie dusă exclusiv între partide şi numai prin respectarea legislaţiei, iar presa nu are voie să devină instrument de presiune şi şantaj pentru protejarea mogulilor care îşi construiesc averile pe afaceri cu statul şi au probleme cu legea".

Oana Stancu: Este o reacţie obişnuită a politicienilor din România

Jurnalista Oana Stancu spune că nu este nici primul nici ultimul proces, că ancheta este bine făcută, că Elena Udrea nu a infirmat niciuna dintre dezvăluirile din emisiune şi că ameninţarea cu judeacata este o reacţie tipică a politicianului roman.

„Este o reacţie obişnuită a politicienilor din România să ameninţe că dau în judecată. Şi Videanu m-a ameninţat că mă dă în judecată. Nu-mi fac meseria în funcţia de spaimele pe care încearcă dumnealor să le inoculeze.

Ce a deranjat-o pe Udrea

În emisiunea de sâmbătă seara, 2 iunie,  de la ora 19.00, Oana Stancu a vorbit despre afacerile Elenei Udrea. A început prin a vorbi despre „un deznodământ absolut şocant al uneia dintre cele mai scandaloase afaceri politico-financiare din ultimii ani“. Oana Stancu a pornit de la creditul de trei milioane de euro pe care Elena Udrea îl avea la BRD. „Veţi vedea ce reţea mafiotă este în contact direct cu doamna Elena Udrea“, spunea Oana Stancu.

Udrea luase un credit pentru construirea unui imobil. Titlul „Paravanul secret al lui Udrea“. Astfel, potrivit celor de la Antena 3, soluţia a fost oferită de un simplu angajat într-un magazin de pe Calea Victoriei, Alexandru Faur, care ar fi cumpărat terenul Elenei Udrea şi ar fi scăpat-o de credit. Jurnaliştii mai afirmă că preţul ridică un mare semn de întrebare, preţul maxim al zonei fiind de maxim 300 de euro/mp, preţ care ar fi justificat doar jumătate din creditul Elenei Udrea. Antena 3 a ridicat problema „cadoului“ făcut Elenei Udrea. Alte titluri din emisiune au fost „Săracul vânzătorul milionar“ sau „Se sesizează DNA? ANI? ANAF?“

Oana Stancu a legat-o pe Udrea de mai multe personaje controversate, sub titlul „Udrea, contacte şi contracte cu mafia“ sau „Şi Udrea are un viciu: tot Popoviciu“ şi a dezbătut subiectele cu Adrian Ursu, Mugur Ciuvică şi Neils Schnecker. Totodată, a mai discutat despre afacerile Elenei Udrea dezbătute, de-a lungul timpului, în emisiune, titrând „Cuplul Udrea Cocoş, zestre de la stat“.

Alexandru Faur – paravanul Elenei Udrea


Alexandru Faur, cel care a salvat-o pe Elena Udrea de creditul în valoare de 3,3 milioane de euro care îi provoca insomnii, este un simplu angajat într-un magazin de pe Calea Victoriei, afirmă jurnaliştii de la Antena 3, potrivit unui comunicat al postului.

Alexandru Faur a plătit cu două milioane de euro mai mult pe terenul pe care Elena Udrea îl deținea pe malul lacului Grivița, deși veniturile sale sunt mai mult decât modeste. Din anul 2000 până în prezent, tânărul de 33 de ani nu a câștigat mai mult de 1000 de lei pe lună, fiind ani în care nu a declarat Fiscului niciun venit. De asemenea, firma acestuia, Faur Finance & Consulting SRL înregistrează pierderi de la an la an mai mari. Paradoxal, Faur afișează un lux demn de Elena Udrea, conducând un Bentley de 200.000 de euro, înregistrat pe numele său, și răsfățându-se în același lux în vacanțe la Monte Carlo, Las Vegas, Porto Banus, Hong Kong sau Saint Tropez, mai spune Antena 3.

Realizatorii “Exces de putere“ au remarcat și că în ultimele luni orice urmă a lui Alexandru Faur a fost ștearsă de pe internet. Într-o operațiune demnă de serviciile secrete, au dispărut nu doar conturile
de facebook sau alte rețele de socializare, dar și fotografii de la evenimetele mondene sau de la petrecerile cluburilor pe care Faur le frecventează, mai spun jurnaliştii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite