Dorin Cioabă îi îndeamnă pe liderii romilor să nu facă alianţe cu partidele extremiste: „Vreţi să primiţi un măr otrăvit?“

0
Publicat:

Dorin Cioabă, cunoscut ca regele internaţional al romilor, i-a îndemnat, vineri, pe liderii politici şi ai organizaţiilor acestei comunităţi să nu facă alianţe electorale cu partidele extremiste şi să nu îşi mai spună "ţigani".

Dorin Cioabă Arhivă Adevărul
Dorin Cioabă Arhivă Adevărul

"Doar câteva intervenţii aş vrea să am asupra a ceea ce se discută în mediul online, în ultima perioadă de timp, şi anume despre viitoarele alegeri, despre viitoarele viitoarele alianţe, despre cum înţeleg organizaţiile romilor să ajute comunitatea şi să obţină un cât mai bun scor electoral. Însă trebuie precizat că în acest spaţiu virtual, s-au auzit foarte multe lucruri care dăunează foarte grav comunităţii noastre de romi (...) Noi suntem romi şi romi vrem să rămânem. (...) organizaţiile noastre nu sunt organizaţii ale ţiganilor, ci organizaţii ale romilor", a afirmat Dorin Cioabă, într-un mesaj video transmis jurnaliştilor.

El a amintit de demersurile făcute în ultimile decenii pentru a fi folosită pentru această comunitate denumirea oficială de "romi", nu cea de ''ţigani", transmite Agerpres.

De asemenea, Cioabă i-a avertizat pe liderii politici ai romilor să nu facă alianţe electorale cu partidele extremiste, pe care le-a comparat cu un "măr otrăvit".

"Un alt lucru foarte grav, ceea ce văd că se preconizează şi deja vedem că aţi ieşit pe spaţiu online şi spuneţi că veţi face alianţe cu partidele extremiste. Dragii mei, gândiţi-vă puţin pe ce teren vă aflaţi, că partidele extremiste ne-au dus în Transnistria, că partidele extremiste ne-au dus în robie, că partidele extremiste vor să distrugă comunitatea noastră de romi şi vor să ne distrugă tradiţia şi obiceiurile noastre. Cum putem noi să facem alianţe cu astfel de partide pentru a primi un loc în Parlament? Păi chiar cu orice preţ? Adică vreţi să primiţi un măr otrăvit?", a mai spus Dorin Cioabă.

Autointitulatul rege al romilor nu a precizat dacă va candida sau nu la alegerile din acest an. Dorin Cioabă a candidat la precedentele alegeri locale, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, fiind susţinut de Partida Romilor Pro Europa. 

În trecut, el a mai candidat şi pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite