Diaconescu: Ambasadorii spun că vin la ei tot felul de neaveniţi cu tupeu, extrem de aroganţi, din partea Guvernului, iar ei se chinuie să nu facă ţara de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a vorbit joi despre relaţiile diplomatice ale României în actualul context politic, explicând că ambasadorii români se străduiesc să reconstruiască mesajele venite de la Guvern şi de la autorităţile statului în aşa fel încât „să nu facă de râs nici ţara şi nici pe ei”. Acesta a susţinut că diplomaţii primesc ordine de la „tot felul de neaveniţi cu tupeu, extrem de aroganţi, din partea Guvernului”.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe în Guvernele Boc şi Ungureanu, a comentat joi nemulţumirile pe care diplomaţii români le au în actualul context politic, explicând că aceştia primesc ordine de la „tot felul de neaveniţi cu tupeu, extrem de aroganţi”, „trimişi din partea Guvernului şi a autorităţilor de stat”.

„Astăzi, dacă e să discuţi cu ambasadorii României - să mă ierte, eu nu bat câmpii, dar nu-i pot nominaliza, că mâine îi dă afară şi e păcat de ţară, că sunt ambasadori excepţionali - ei spun aşa: măcar preşedinţia asta care urmează a Consiliului Uniunii Europene să ne lase să o ducem noi.(..) Dar, spun ambasadorii noştri, vin peste noi tot felul de neaveniţi cu tupeu, extrem de aroganţi, dar noi, venind ei din partea Guvernului, din partea autorităţii de stat, noi în mod natural trebuie să le aplicăm indicaţiile, trebuie să le aplicăm deciziile. Şi se chinuie să construiască şi să reconstruiască mesajul de aşa natură, încât nici să-şi facă de râs ţara, nici să se facă ei de râs, dar pe de altă parte, să transmită, cum se spune, instrucţiunile primite din Centrale, că nu e vorba aici numai de Ministerul de Externe”, a explicat Diaconescu.

Totodată, fostul ministru de Externe a adăugat că, din cauza acţiunilor recente din politica internă, România este o ţără fără credibilitate pe plan extern, în special în contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dând exemplu acuzaţiile unor tentantive de asasinat lansate de liderul PSD, Liviu Dragnea, al treilea om în statul român.

„Or, din acest punct de vedere, repet, până la urmă, în trei luni preluăm preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, noi, o ţară care avem tentative de asasinat la cel mai înalt nivel politic şi lovituri de stat în derulare. Iertaţi-mă, dar nu că n-ai avea ce să discuţi cu o astfel de ţară, dar este relativ inconfortabil să o aşezi la decizie, până la urmă, să ai cât de cât un oarecare interes în ceea ce priveşte relevanţa mesajului pe care o astfel de ţară îl poate transmite. N-are importanţă, sunt reale, nu sunt reale... Se presupune că atunci când conduci o ţară o conduci serios şi responsabil", a declarat Cristian Diaconescu la Digi 24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite