Deputatul Mihăiţă Calimente, cercetat de ANI pentru fals în declaraţiile de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, astăzi, procurorilor instanţei supreme să-l cerceteze pe deputatul liberal Mihăiţă Calimente pentru un posibil fals în declaraţiile de avere, acesta declarând mai mulţi bani decât are în realitate şi omiţând să scrie că a vândut o maşină.

Citiţi şi:

Escrocii au lucrat pentru deputatul Boldea

Victima unei escrocherii imobiliare a fost bătută până şi-a pierdut memoria şi a ajuns la azil

Deputatul Mihail Boldea este suspectat de implicare într-un tun imobiliar

Agenţia s-a sesizat din oficiu în urma unui articol publicat în data de 11 martie 2009 de "Academia Caţavencu", potrivit căruia Calimente nu ar fi respectat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

În urma verificărilor a rezultat că datele înscrise în declaraţia de avere aferentă anului fiscal 2008, depusă de parlamentar în data de 12 iunie 2009, sunt incomplete şi inexacte.

Potrivit ANI, Calimente nu ar fi menţionat un autoturism Renault, înstrăinat în 28 ianuarie 2009, iar datele privind depozitele bancare fac referire la sume mai mari decât cele deţinute în realitate sau ar fi menţionate chiar depozite bancare inexistente.

În declaratia de avere completată pentru anul 2008, deputatul menţionează un depozit bancar în valoare de 35.000 de lei, în realitate acesta fiind de 40,49 lei, iar un alt depozit bancar, cu 25.000 de euro, nu ar exista. Totodată, Calimente a avut deschis un cont cu 122.249,4, fără a preciza moneda. Acest cont ar reprezenta recuperarea unui debit de la o persoană fizică şi conţinea, la data de 31 decembrie 2008, 1985,93 lei.

Agenţia precizează că Mihăiţă Calimente a fost informat despre declanşarea procedurii de verificare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite